Hoofdklasse waterpolo wordt Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
24 april 2013
Hoofdklasse waterpolo wordt Eredivisie

Het is inmiddels al een tijdje bekend, maar het is na de Algemene Leden Vergadering van de KNZB van zaterdag 20 april jl. nu ook definitief: met ingang van het seizoen 2013-2014 wordt de hoofdklasse dames en heren waterpolo vervangen door de Waterpolo Eredivisie. De KNZB heeft dit samen met de Waterpolo Federatie Nederland (WFN) besloten. De wijziging past in het beleid om de waterpolocompetitie te professionaliseren. Het besluit volgt op de invoering van een licentiesysteem voor waterpoloverenigingen om deel te kunnen nemen aan de Eredivisie.

De KNZB en verenigingen hebben een gemeenschappelijk belang om de kwaliteit van het waterpolo op een hoger niveau te brengen en een betere aansluiting te vinden bij de internationale waterpolotop. Met het licentiesysteem en de Eredivisie willen de KNZB en WFN de professionaliteit van de organisatie van de wedstrijden en de clubs verder verhogen.

Het licentiesysteem onder auspiciën van de KNZB kent diverse onderdelen, zoals trainingsfaciliteiten, talentontwikkeling en kwaliteit van begeleiding. Hieraan moeten de deelnemende verenigingen de komende jaren voldoen. Vanuit de KNZB zal een auditcommissie hier controle op houden.

Voor het seizoen 2013-2014 is in de Waterpolo Eredivisie plaats voor 12 dames- en 12 herenploegen met een licentie. Het betreft een reguliere competitie met aan het eind de play-off/out.

(Bron: persbericht KNZB)

Beeld:

Lees ook

03 augustus 2022
Lisa Backer speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Polar Bears. De 17-jarige keepster komt over van ZVL-1886 Cen…
1,491
08 juli 2022
Fleurien Bosveld (24) heeft een mooie transfer gemaakt. De 24-jarige speelster verwisselt landskampioen Polar Bears voor…
1,232