Karakteristieken Eredivisie 2 februari

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Quint van den Heuvel: vier keer trefzeker | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
03 februari 2019
Karakteristieken Eredivisie 2 februari

Speelronde 13 in de Eredivisie Heren stond vooral in het teken van een handvol belangrijke duels in de subtop. Waar met name ZV De Zaan en ZVL-1886 als winnaars uitkwamen. De Zaankanters versloegen Het Ravijn met de duidelijke cijfers van 17-10 en ZVL wist na twee nederlagen op rij weer te winnen van Polar Bears en zodoende in het spoor van de Edese club te blijven. 

De beren waren de afgelopen weken net aan de goede kant van de score gebleven, door in de slotfase hun wedstrijden te winnen. Dat scenario voltrok zich dit keer niet in Leiden. De thuisploeg stond snel met 1-3 achter, boog die om naar 5-3, zag Polar Bears tot twee keer toe gelijk komen waaronder in de laatste periode. Maar dankzij treffers van Stan van Ruiten en Jasper Haasnoot in de slotfase stelden de Leidenaren de zege veilig met 9-8. Die uitslag was goed nieuws voor De Zaan. Dankzij hun eigen zege kwamen ze op gelijke hoogte met Polar Bears. Precies de tegenstander van de aankomende speelronde.

Ook ZV De Ham boekte een belangrijke zege. Directe concurrent ZPB H&L Productions werd in eigen bad met 15-7 opzij gezet. Daarmee steeg de ploeg van Gianluca Sattolo een plek omhoog, naar de negende plaats. Namens de thuisploeg wist Dennis van der Linde vijf keer te scoren.

Topploegen maken geen fouten
De top van de Eredivisie maakte geen fouten. Koploper AZC won eenvoudig van hekkensluiter SVH. Halverwege hadden de Alphenaren al een 2-9 voorsprong te pakken, uiteindelijk finishte de score op 8-14. Uitblinker aan AZC-zijde werd midvoor Jacopo Mandolini met zes treffers. Nummer twee UZSC won de Utrechtse krachtmeting met Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Ook de Utrechters hadden halverwege een ruime voorsprong te pakken (1-6), maar zagen de Amersfoorters nog dichtbij komen, desondanks bleef UZSC 'de baas' met 9-11. Nummer drie Widex GZC Donk had geen eenvoudige avond. In Borculo werd met er met 11-13 nipt gewonnen van Schuurman BZC. Daar was vooral de naam 'Van den Heuvel' op dreef, met Quint en Stan van den Heuvel die beide vier keer scoorden. 

Vandaag volgen nog twee wedstrijden met ZVL-1886 - UZSC en ZV De Ham - Widex GZC Donk.

Copy%20of%20Programma%20Eredivisie%20Heren%20(2).png

Warmdraaien voor de beker
In de Eredivisie Dames wisten Polar Bears, GZC Donk en Het Ravijn hun wedstrijden te winnen. Voor koploper Polar Bears ging dat moeizaam tegen ZVL-1886. Zoals wel vaker dit seizoen moest de ploeg even op gang kwamen. Zeker toen ZVL eind derde periode een 6-4 voorsprong pakte en twee minuten voor het einde 7-7 maakte. Reddende engel bleek Simone van de Kraats, die met nog 35 seconden op de klok de winnende 7-8 maakte. 

GZC Donk had een eenvoudige avond tegen ZPB. De Gouwenaren wonnen met 6-15. Net als vorige week scoorde Marloes Nijhuis er de meeste met vier treffers. De komende twee weken staat voor de ploeg de clash met Polar Bears in de halve finale van de beker te wachten. De andere halve finale gaat tussen ZV De Zaan en Het Ravijn. Zij kwamen elkaar gister al tegen voor de competitie. Het Ravijn boekte de 'eerste' winst met 5-9. 

Programma%20Eredivisie%20Dames%20(5).png

Zaterdag 2 februari

Eredivisie Heren

SVH - AZC 8-14
Periodestanden: 2-6, 0-3, 4-1, 2-4
Doelpuntenmakers SVH: Benjamin Popovič 3, Claudio Di Martino 2, Koen Vogel, Yorick ter Heegde, Gergo Bernula.
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 6, Sebastiaan van Mil 3, Filip Coric 2, Laszlo Nagy, Dano de Mey, Tim de Mey.

ZV De Ham - ZPB H&L Productions 15-7
Periodestanden: 6-2, 3-2, 4-2, 2-1
Doelpuntenmakers De Ham: Dennis vd Linde 5, Stephen Gravestein 4, Reinier van t Veer 2, Floris van t Veer 2, Kjeld Gravesteijn, Sjoerd Beets.
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 3, Maurice Dentro, Jari Krijgsman, Frank Bot, Dennis Verspoor. 

ZVL-1886 - Polar Bears 9-8
Periodestanden : 4-3, 1-2 , 2-1, 2-2
Doelpuntenmakers ZVL: Tom Nederend 2, Stan van Ruiten 2, Mark Visser 2, Jasper Haasnoot, David Spijker, Yannick van den Burg.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Sander Roels 3, Tom de Weerd 2, Kas te Riele, Rick Meijer, Sem de Wit.

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - UZSC 9-11
Periodestanden: 1-4, 0-2, 4-3, 4-2
Doelpuntenmakers UZSC: Bram van den Bersselaar 4, Benjamin Hoepelman 4, Casper Landeweerd, Sebastián Hessels, Pascal Janssen.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Mitchell Budding 3, Max van der Werve 3, Matthijs Lucas 2, Thijs Wolswinkel. 

ZV De Zaan - Het Ravijn 17-10
Periodestanden: 4-2, 5-3, 4-3, 4-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 3, Lars Gottemaker 2, Ivar Schilstra 2, Bas ter Brake, Laurens Jan Schothans, Yoran Loos.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Luka Jovanovic 6, Jesper Aantjes 3, Casper van der Struijk 2, Erno Snoek, Zvonimir Andelic, Jurriaan van der Struijk, Angelo Corver, Yorben Vlegels, Rick Keijzer.

Schuurman BZC - Widex GZC Donk 11-13
Periodestanden: 3-2, 2-5, 3-3, 3-2
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Dynand Muller 4, Filip Klajevic 2, Mika Smelt 2, Jeroen Hogeboom, Sven Dijkhuis, Frank Groot Kormelinck.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Quint van den Heuvel 4, Stan van den Heuvel 4, Joep de Jong 2, Ton van der Velden, Lars Reuten, Cas Westerwoudt.

Eredivisie Dames

ZVL-1886 - Polar Bears 7-8
Periodestanden: 0-2, 2-0, 4-2, 1-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 5, Nina ten Broek 2, Marit Bergers.
Doelpuntenmakers ZVL: Anna Pauli, Malissa van Rijn, Rozanne Voorvelt, Marianne de Groot , Isis Keijzer, Duchanka Kammerman, Roline Schuijt. 

ZV De Zaan - Het Ravijn 5-9.
Periodestanden: 3-3, 0-2, 1-3, 1-1
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Charlotte Mensink 3, Tessa Stutterheim 2, Yasemin Smit 2, Lisanne Zonder, Lotte Beunk.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Bridget Leeson-Smith 3, Ellody Ruffin, Sigrid Vleeshakker.

ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk 6-15
Periodestanden: 2-4, 1-6, 1-4, 2-1
Doelpuntenmakers ZPB: Nikki Meijer 3, Cyntha Schouten, Manouk van Neutegem, Milou Eggens. 
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 4, Melissa Dongelmans 3, Isabella van Toorn 2, Nomi Stomphorst 2, Kahly Kruisinga, Marit van der Weijden, Laura van der Graaf, Kayleigh Schonewille. 

Zondag 3 februari

Eredivisie Heren
17.00 uur ZVL-1886 - UZSC (scheidsrechters Smit en Taylan)
20.00 uur ZV De Ham - Widex GZC Donk (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Van Zenderen)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Quint van den Heuvel: vier keer trefzeker | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

03 augustus 2019
Nina ten Broek verruilt komend seizoen Polar Bears voor de Italiaanse Serie A-club Rari Nantes Florentia. De net 18 jaar…
2,584
15 juli 2019
Het ‘keepersprobleem’ dat bij de Edese club ontstond na het vertrek van reservekeepster Sacha Kimenai en de aanstaande a…
1,625