Karakteristieken Eredivisie Dames en Heren 2 maart

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Stan van Ruiten twee keer scorend voor winnend ZVL | Beeldboot/ Gertjan Kooij
Karakteristieken Eredivisie Dames en Heren 2 maart

Eredivisie Dames

In de Eredivisie Dames deden de uitslagen van de drie duels recht aan de stand in de competitie. Widex GZC Donk (2e) won van ZVL-1886 (6e). GZC Donk had een voortvarende start en sloeg met een 8-4 tussenstand in de eerste helft een beslissend gat. In Gouda werd het uiteindelijk 12-7. ZPB H&L Productions (7e) kon het thuis in Barendrecht niet bolwerken tegen Het Ravijn (4e). In de eerste periode ging het gelijk op, maar een 1-4 en 0-3 in het tweede en derde bedrijf kwam de thuisploeg niet meer te boven. UZSC (3e) tegen ZV De Zaan (5e) werd een prooi voor UZSC. Het was lang spannend in Utrecht. Na drie kwarten stond er een 4-2 op het bord. De laatste acht minuten wist UZ het duel naar haar hand te zetten en daarmee de voorsprong uit te bouwen tot 8-3. Ranglijstaanvoerder Polar Bears kwam deze speelronde niet in actie. 

D-9

Widex GZC Donk - ZVL-1886 12-7
Periodestanden: 3-1, 5-3, 2-1, 2-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: Melissa Dongelmans 3, Nomi Stomphorst 2, Marit van der Weijden 2, Marloes Nijhuis 2, Anouk Vermeulen 2, Kayleigh Schonewille.
Doelpuntenmakers ZVL: Marianne de Groot 2, Rozanne Voorvelt, Moran Lindhout, Malissa van Rijn, Sterre Bijkerk, Roline Schuijt.
Bijzonderheid: Debuut Noa Boonstoppel (ZVL).

UZSC - ZV De Zaan 8-3 
Periodestanden: 1-0, 1-1, 2-1, 4-1
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 2, Esther Scheij 2, Marese Borgts, Sam Jutte, Jasmin Entezar, Nerida Drewes.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Bridget Leeson-Smith 3.

ZPB H&L Productions- Het Ravijn: 6-12 
Periodestanden: 3-4, 1-4, 0-3, 2-1
Doelpuntenmakers ZPB: n.n.b.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemin Smit 3, Charlotte Mensink 2, Tessa Stutterheim 3, Lotte Beunk 3, Laura Boerdam.

Eredivisie Heren

In de Eredivisie Heren werd er met speelronde 16 een volledig programma afgewerkt. Verrassend was de uitoverwinning van ZVL-1886 (4e) op Widex GZC Donk (3e). De Leidenaren wisten GZC Donk in eigen huis met een overtuigende 5-11 pootje te lichten. Voor de stand had de winst geen gevolgen. GZC Donk heeft ten opzichte van ZVL nog een comfortabele zes punten voorsprong. Het versterkte SVH (12e) kon in Ede niet voor een stunt zorgen. Polar Bears (5e) deed wat er van hen verwacht werd en won met 13-6. Het duel tussen de nummer 10 Schuurman BZC en nummer 11 Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort werd een prooi voor BZC. De 8-3 tussenstand halverwege kon Amersfoort in het resterende deel niet meer goedmaken. Het werd 10-7. De tweede verrassing in deze speelronde kwam op naam van ZPB H&L Productions (10e). In Barendrecht werd er met 13-7 gewonnen van het op de zevende plek bivakkerende Het Ravijn. ZPB scoorde al haar doelpunten in de eerste drie perioden. De 6-2 run in het derde kwart was doorslaggevend. AZC (2e) maakte korte metten met De Ham (8e). De net tot sportploeg van het jaar gekozen ploeg van Alphen a/d Rijn maakte er 16-7 van. De koploper van de Eredivisie UZSC kwam in een thuisduel tegen ZV De Zaan (6e) niet in gevaar. Halverwege stond het al 7-2 waarna het uiteindelijk 12-5 werd.

H-16

ZPB H&L Productions - Het Ravijn 13-7
Periodestanden: 3-0, 4-3, 6-2, 0-2
Doelpuntenmakers ZPB: Maurice Dentro 5, Oscar Visser 3, Luíz Ricardo Gomez da Silva 3, Stephan de Ruijter, Kevin van Baarle.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 2, Emiel Wouters 2, Merlijn Boom, Bas Jan Dijkink, Bas ter Brake.

Widex GZC Donk - ZVL-1886 5-11
Periodestanden: 1-1, 1-2, 3-5, 0-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Thijs Schouwerwou 2, Ingmar Veenhuis, Stan van den Heuvel, Joep de Jong.
Doelpuntenmakers ZVL: Omar Qachach 2, Mark Visser 2, Stan van Ruiten 2, Tim van der Meer, David Spijker, Jasper Haasnoot, Yannick van den Burg, Eric Verdoes. 

UZSC - ZV De Zaan 12-5
Periodestanden: 3-2, 4-0, 2-1, 3-2
Doelpuntenmakers UZSC: Benjamin Hessels 3, Gies Wijnhoven 3, Bram van den Bersselaar 2, Mike van den Brink, Tycho Huijsen, Flemming Kastrop, Joost van der Burg.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Luka Jovanovic 2, Zvonimir Andelic, Jesper Aantjes, Jurriaan van der Struijk.

Schuurman BZC - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 10-7
Periodestanden: 4-1, 4-2, 1-2, 1-2
Doelpuntenmakers BZC: Filip Klajevic 4,Jan-Willem Slaghuis 4, Dynand Muller, Mika Smelt.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Tiber Foesenek 2,Thijs Wolswinkel, Mathijs Lucas, Jorren Hanselaar, Freek Schijvenaars, Max van der Werve.

Polar Bears - SVH 13-6
Periodestanden: 2-0, 3-0, 4-2, 4-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Tom de Weerd 4, Sook Willemsen 2, Ruud vd Horst 2, Sander Roels 2, Kas te Riele, Luuk Nijkamp, Jikke Tolsma.
Doelpuntenmakers SVH: n.n.b.
Bijzonderheid: Debuut Jikke Tolsma (Polar Bears).

AZC - ZV De Ham 16-7
Periodestanden: 2-1, 7-2, 3-4, 4-1
Doelpuntenmakers AZC: n.n.b.
Doelpuntenmakers De Ham: Jonas Crivella 2, Dennis vd Linde 2, Sven Gravesteijn, Floris van 't Veer, Thomas Glansdorp.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven (of onderaan op mobiele apparaten). Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Stan van Ruiten twee keer scorend voor winnend ZVL | Beeldboot/ Gertjan Kooij

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,485