Karakteristieken Eredivisie zaterdag 13 april

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Captain van UZSC Mike van den Brink pakt alsnog de koppositie | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 13 april

De ontknoping in de Eredivisie Heren, vooral die om plek zeven en acht, was om van te watertanden. Uiteindelijk trokken Het Ravijn en ZV De Ham aan het langste eind. Bovenin de ranglijst verspeelde koploper AZC punten, waardoor UZSC - net als de voorgaande seizoenen - de competitie als eerste afsluit.

Toen de eerste resultaten van de avond binnendruppelden leek het betreft plek zeven en acht op de laatste wedstrijd van de avond tussen Polar Bears en Schuurman BZC uit te draaien. Eerder wist Het Ravijn - zij het in extremis - met 9-8 Van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort te winnen en zich daarmee te plaatsen voor de play-offs. De Ham verloor met 14-11 Van De Zaan en moest hopen dat Polar Bears zou winnen van Schuurman BZC. 

In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht in Ede. Polar Bears kwam 4-1 voor, 6-2 voor en ging met 9-5 rusten. Bij vlagen counterden de beren de Borculose tegenstander weg, maar toch bleef BZC in het spoor. Zeker toen Jan-Willem Slaghuis begin laatste periode 11-10 scoorde, bleef de hoop van de Borculoërs levend. Achteraf bleek dat het laatste wapenfeit. De beren scoorden nog drie keer en liet Schuurman met lege handen achter. Geen play-offs, maar play-outs voor de ploeg van Barry Wittenbernds.

Ook ZPB H&L Productions, ZPC Amersfoort en SVH gaan play-outs spelen. Ondanks dat ZPB in eigen bad de - toen nog koploper - AZC op 11-11 wist te houden. 

ZVL-1886 legde beslag op plek drie. Zelf wonnen de Leidenaren met 17-7 van SVH en profiteerden van de 7-6 nederlaag van Widex GZC Donk tegen UZSC. De Gouwenaren besluiten de competitie als vijfde. 

Rectificatie: in een eerdere versie stond dat GZC Donk als vierde eindigde en Polar Bears als vijfde. Dit is andersom. In de competitie eindigden ZVL, Polar Bears en GZC Donk met 43 punten op plek drie. De hoogstgeplaatste wordt de ploeg, die in wedstrijden tegen de gelijk geëindigde opponent(en) de meeste wedstrijdpunten heeft behaald. Onderling resultaat tussen de 3 ploegen: 1. ZVL 4-7. 2. Polar Bears 4-6  3. GZC Donk 4-4.

Copy%20of%20Programma%20Eredivisie%20Heren%20(5).png

Ondanks beroofde spanning, leuke duels
De Eredivisie Dames was al beroofd van haar spanning doordat de meeste posities al vast stonden. Desondanks leverde de slotspeelronde nog aardige uitslagen op. Koploper Polar Bears redde zichzelf met een krappe 7-6 overwinning op ZVL. In de laatste periode stond de Leidse ploeg zelfs nog met 5-6 voor. In Utrecht hielden UZSC en GZC Donk lange tijd gelijke tred, de 1-4 in de derde periode betekende de beslissing, de overige periodes bleven allemaal gelijk. Uiteindelijk werd het 8-11.

Het duel tussen Het Ravijn en ZV De Zaan eindigde in 10-6 winst voor de Nijverdallers. Bij de Zaanse ploeg zijn Anouk Bergsma en Lotus Plugge nog altijd afwezig vanwege blessures. Ook Blom van de Velde viel gisteravond uit met een kwetsuur. 

Uitslagen%20Eredivisie%20Dames%20(5).png

Zaterdag 13 april

Eredivisie Heren

ZVL-1886 - SVH 17-7
Periodestanden: 5-0, 3-2, 5-3, 5-2
Doelpuntenmakers ZVL: Adam Maklari 5, Omar Qachach 2, Jasper Haasnoot 2, Stan van Ruiten 2, Tim van der Meer, Jimmy Sjardijn, David Spijker, Yannick vd Burg, Roeland Spijker, Eric Verdoes.
Doelpuntenmakers SVH: Petar Filipovic 3, Joop Sassen, Joris Beek, Yorick ter Heegde, Benjamin Popovic.

Het Ravijn - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 9-8
Periodestanden: 4-1, 1-4, 2-1, 2-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 5, Bas ter Brake 3, Laurens Jan Schothans.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Matthijs Lucas 2, Freek Schijvenaars , Mitchell Budding , Thijs Wolswinkel, Jeroen van Zanten, Danny Budding, Mark Siewers.

ZV De Zaan - ZV De Ham 14-11
Periodestanden: 2-3, 4-1, 4-2, 4-5
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Luka Jovanovic 5, Angelo Corver 4, Jurriaan van der Struijk, Jesper Aantjes, Phil Brantjes, Dean de Ruiter, Don Rempt.
Doelpuntenmakers De Ham: Floris van 't Veer 3, Sjoerd Beets 2, Dennis vd Linde 2, Jonas Crivella 2, Reinier van 't Veer, Stephen Gravestein.

Polar Bears - Schuurman BZC 14-10
Periodestanden: 2-1, 7-4, 2-4, 3-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Ruud van der Horst 4, Jorrit Aanstoot 3, Kas te Riele 2, Sook Willemsen 2, Tom de Weerd, Sander Roels, Tarik Scherrenburg.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Filip Klajevic 3, Jan-Willem Slaghuis 3, Robert Beskers 2, Dynand Muller 2.

ZPB H&L Productions - AZC 11-11
Periodestanden: 2-2, 2-4, 3-3, 4-2
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 3, Kevin van Baarle 2, Maurice Dentro 2, Rick Vermeulen 2, Quint Gerdes, Luis Ricardo Gomes da Silva.
Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric 3, Sebastiaan van Mil 2, Dejan Indjic 2, Andreas Miralis, Laszlo Nagy, Stan de Mey, Jacopo Mandolini.

UZSC - Widex GZC Donk 7-6
Periodestanden: 1-2, 2-2, 3-1, 1-1 
Doelpuntenmakers UZSC: Sebastián Hessels 2, Mike van den Brink 2, Pascal Janssen 2, Benjamin Hoepelman.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Quint van den Heuvel, Stan van den Heuvel, Cas Westerwoudt, Tim Reuten, Ton van der Velden, Fabian van Niekerk.

Eredivisie Dames

Polar Bears - ZVL-1886 7-6
Periodestanden: 1-1, 1-2, 2-1, 3-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 2, Simone van de Kraats 2, Lola Moolhuijzen, Marit Bergers, Fleurien Bosveld.
Doelpuntenmakers ZVL: Roline Schuijt 2, Marianne de Groot 2, Isis Keijzer, Gina Sjardijn.

Het Ravijn - ZV de Zaan 10-6
Periodestanden: 1-2, 3-0, 3-0, 3-4
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 3, Noa de Vries 2, Lisanne Zonder, Lotte Beunk, Charlotte Mensink, Yasmin Smit, Laura Boerdam.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan:  Bridget Leeson-Smith 2, Yara Galjé, Arlene Snoek, Jessie van der Kamp, Ellodie Ruffin.

UZSC - Widex GZC Donk 8-11
Periodestanden: 1-1, 3-3, 1-4, 3-3
Doelpuntenmakers UZSC: Esther Scheij 3, Nerida Drewes 2, Saloua Maafi 2, Dagmar Genee.
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Captain van UZSC Mike van den Brink pakt alsnog de koppositie | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,171