Karakteristieken Eredivisie zaterdag 14 december

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
De bank van GZC Donk viert een van de treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 14 december

In de Eredivisie Heren liep UZSC zaterdagavond tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. In Gouda verloor de landskampioen - die elf wedstrijden zonder puntverlies bleef - met 10-6 van Widex GZC Donk. De Utrechters blijven desondanks koploper met 33 punten, wel zag het de voorsprong op GZC Donk slinken tot drie punten. De nederlaag van UZSC was niet de enige verrassing van de avond. AZC verslikte zich in eigen huis in promovendus PSV (8-10) en SVH boekte na vijf wedstrijden zonder overwinning weer een zege ten koste van ZVL-1886 Tetteroo (15-12).

Beide wedstrijden kenden een haast gelijk scoreverloop. PSV en SVH pakten in de beginfase de voorsprong, die ze richting het eindsignaal weer verloren toen de tegenstanders op gelijke hoogte kwamen. In de slotfase sleepten ze alsnog de zege uit het vuur. De zege is vooral voor de Eindhovenaren heel belangrijk. De ploeg vergrootte de voorsprong op hekkensluiter ZPB H&L Productions tot zes punten. 

De Barendrechters speelden een uitwedstrijd tegen Het Ravijn en hadden weinig te vertellen. Namens Het Ravijn was het drietal Bas ter, Brake, Emiel Wouters en Lars Gottemaker op dreef met totaal twaalf treffers en brachten hun ploeg de 13-6 zege. Even verderop speelden Schuurman BZC en ZV De Zaan tegen elkaar. De twee gingen lang gelijk op, in de slotfase nam De Zaan afstand en won, mede dankzij acht treffers van Andreas Miralis, met 12-18. De Zaankanters nemen daardoor de derde plek over van AZC.

Ook Polar Bears maakte een sprongetje op de ranglijst. De beren waren met 11-7 te sterk voor ZV De Ham en stegen van plek negen naar zeven. 

herenuitslagen%20(3).png

Eredivisie Dames
In de Eredivisie Dames was er maar één verschuiving op de ranglijst. Nummer vier GZC Donk wisselde om met Polar Bears dat één positie lager stond. GZC Donk verloor met 5-6 van Het Ravijn en leed daardoor de derde nederlaag op rij. Twee weken geleden was de ploeg nog de trotse koploper. In de eigen thuishaven kwamen de Gouwenaren 0-3 achter, knokten zich terug tot 3-3, maar zagen de gasten weer drie treffers scoren. GZC Donk kwam nog terug tot 5-6, maar verder kwam het niet. 

Polar Bears had een eenvoudige avond en versloeg PSV met 17-6. Datzelfde gold voor UZSC, dat drie wedstrijden op rij niet had weten te winnen. Zaterdagavond werd SWOL 1894 met 8-20 verslagen.

ZVL blijft de koploper, al had de Leidse ploeg het niet makkelijk tegen De Ham. Ze kwamen met 0-4 voor en wisten die marge tot in de slotfase te behouden. De Ham kwam nog terug tot 10-12, maar wist het gat niet verder meer te dichten. ZV De Zaan bleef in het spoor van de koploper. De Zaankanters wonnen met 2-13 van ZPB, dat nog wel het openingsdoelpunt maakte, daarna scoorde De Zaan elf keer op rij.

Damesuitslagen%20(1)_0.png

Zaterdag 14 december

Eredivisie Heren
Schuurman BZC - ZV De Zaan 12-18
Periodestanden: 4-2, 2-4, 2-5 4-7
Doelpuntenmakers BZC: Dynand Muller 4, Frank Groot Kormelink 2, Filip Klajevic 2,Jeroen Rouwenhorst 2, Jan-Willem Slaghuis, Youri Roolvink.
Doelpuntenmakers De Zaan: Andreas Miralis 8, Mick van de Bree 4, Casper van der Struijk 3, Phil Brantjes, Jurriaan van der Struijk, Tim Ketelaars.

Het Ravijn - ZPB H&L Productions 13-6
Periodestanden: 5-2, 2-1, 5-2, 1-1
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 4, Emiel Wouters 4, Lars Gottemaker 4, Bas Jan Dijkink.
Doelpuntenmakers ZPB: Neven Popovic 2, Steven Bloemberg 2, Wessel Schoenmaker, Stephan de Ruijter.

AZC - PSV 8-10
Periodestanden: 1-1, 1-4, 4-3, 2-2
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 2, Nicola Pavlicevic 2, Goran Blazevic, Laszlo Nagy, Jacopo Mandolini, Jort Stienstra.
Doelpuntenmakers PSV: Niels van der Hout 4, Levy Kort 2, Stijn Simons 2, Melle Evers, Bram Swinkels.

SVH - ZVL-1886 Tetteroo 15-12
Periodestanden: 2-3, 6-2, 3-5, 4-2
Doelpuntenmakers SVH: Milos Filipovic 6, Max van Genabeek 4, Cas Westerwoudt 2, Frank Bot, Gergo Bernula, Rok Rensik.
Doelpuntenmakers ZVL: Mark Visser 4, Tim van der Meer 2, David Spijker 2, Stan van Ruiten 2, Omar Qachach, Jasper Haasnoot.
Bzijnderheid: Lars de Bruin (15) maakte zijn debuut namens SVH.

Polar Bears - ZV De Ham 11-7
Periodestanden: 4-1, 5-3, 2-1, 0-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: nnb.
Doelpuntenmakers De Ham: Floris van 't Veer 4, Kjeld Gravesteijn, Jeremy van der Linden, Reinier van 't Veer.

Widex GZC Donk - UZSC 10-6
Periodestanden: 
Doelpuntenmakers GZC Donk: Guus van IJperen 3, Stan van den Heuvel 2, Erik Brugue 2, Maurice Dentro, Kjeld Veenhuis, Ton van der Velden.
Doelpuntenmakers UZSC: Tim de Mey 2, Benjamin Hessels 2, Sebastian Hessels, Benjamin Hoepelman.

Eredivisie Dames
Widex GZC Donk - Het Ravijn 5-6
Periodestanden: 0-2, 3-2, 0-2, 2-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: Saskia Vos 2, Lizette Roseboom, Marloes Nijhuis, Laura van der Graaf.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 2, Sophie Veldhuis, Yasemin Smit, Lot Stertefeld, Lotte Beunk.

Polar Bears - PSV 17-6
Periodestanden: 6-2, 3-2, 4-0, 5-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nienke Vermeer 3, Laura Schinkel 3, Luna de Vries 2, Marit Bergers 2, Storm Willemsen 2, Lola Moolhuijzen 2, Jill Oort, Fleurien Bosveld, Feline Voordouw.
Doelpuntenmakers PSV:

ZPB H&L Productions - ZV De Zaan 2-13
Periodestanden: 1-3, 0-4, 1-4, 0-2
Doelpuntenmakers ZPB: Cyntha Schouten, Barbara Groenenboom.
Doelpuntenmakers De Zaan: Maxine Schaap 6, Lieke Rogge 4, Yara Galje 3.

SWOL 1894 - UZSC 8-20
Periodestanden: 2-7, 3-3, 1-4, 2-6
Doelpuntenmakers SWOL: nnb.
Doelpuntenmakers UZSC: Nerida Drewes 6, Amarens Genee 3, Marit van der Weijden 3, Hanna Hogervorst 3, Anne van Rossum 2, Saloua Maafi, Danique Lauritsen, Meike Scholte.

ZV De Ham - ZVL-1886 Tetteroo 10-13
Periodestanden: 0-4, 4-4, 2-2, 4-3
Doelpuntenmakers De Ham: nnb.
Doelpuntenmakers ZVL:

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
De bank van GZC Donk viert een van de treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,062
De vrouwen van ZV De Zaan zijn zondag in Ede voor de negende keer in de historie Kampioen van Nederland geworden. De plo…
1,402