Karakteristieken Eredivisie zaterdag 23 maart

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Nerida Drewes (UZSC) in duel | Beeldboot/Gertjan Kooij.
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 23 maart

Een spetterende speelronde zaterdagavond in de Eredivisie. De koplopers bij zowel de dames als de heren verloren, de ploegen die knokken om de laatste play-offs tickets wisten belangrijke punten te sprokkelen en betreft de play-outs viel het definitieve doek voor Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Al bestaat er over dat laatste enige onduidelijkheid.

Twee clubs hebben een rechtszaak aangespannen betreft de regeling van de play-outs, al langere tijd een pijnpunt dit seizoen. Oorspronkelijk stond de huidige regeling dat de nummers 9 t/m 12 play-outs gaan spelen vast. In oktober werd dat plots gewijzigd in directe degradatie van nr. 12 en play-outs voor de nr. 11, dat later weer werd teruggedraaid. Het zou kunnen betekenen dat SVH al gedegradeerd is. SVH-coach Marco Booij reageerde voor de camera van RTV Rijnmond: "Twee ploegen hebben een zaak aangespannen betreft de regeling van de play-outs, die werd afgewezen door de tuchtcommissie, maar de clubs hebben beroep aangetekend. Op dit moment weten we de uitspraak nog niet. Dus we zijn nog niet zeker." De uitspraak wordt op 1 april verwacht.

Onderin is het dringen geblazen
Dat alles vond plaats na de wedstrijd tussen ZPB H&L Productions en SVH, de Rijnmondse derby. De thuisploeg was daarin met 12-7 te sterk en blijft volop meedoen in de race om plek acht, evenals ZV De Ham en Schuurman BZC. De Ham wist met 10-12 te winnen van ZPC Amersfoort, in een wedstrijd waar vijf keer een UMV werd uitgedeeld. Schuurman zorgde voor een daverende verrassing door de zegereeks van ZVL-1886 een halt toe te roepen. De Leidenaren wisten zeven keer op rij te winnen, maar vonden hun waterloo in Borculo. Schuurman bleek zoals wel vaker dit seizoen, succesvol in de 'dying seconds'. Vorige week scoorde Jan-Willem Slaghuis zes seconden voor het einde de winnende treffer. Dit keer maakte Filip Kljajevic twee seconden voor het einde de winnende 12-11. 

Op de ranglijst worden de verschillen daarmee alleen maar kleiner. De voorsprong van nummer zes ZV De Zaan op nummer 10 ZPB is slechts vier punten.

Polar Bears verrast
De grootste verrassing viel te noteren in Utrecht, waar koploper UZSC de tweede nederlaag van het seizoen leed. Polar Bears was met 4-7 te sterk. De beren liepen in het begin uit naar een 0-3 voorsprong, zagen de Utrechters eind tweede periode terugkomen tot 3-4, maar brachten in de derde periode de marge weer naar drie en wisten die consolideren. Door het verlies is naaste achtervolger AZC nu tot op twee punten genaderd van UZSC. De Alphenaren, die zelf met 13-8 van De Zaan wonnen, kunnen vanmiddag bij winst de koppositie grijpen.

Voor Polar Bears leek later zelfs een perfect weekend in de maak. Na de eigen winst zag de ploeg concurrent ZVL verliezen en ook GZC Donk leek punten te gaan verspelen tegen Het Ravijn. Diep in de vierde periode kwam Het Ravijn van 7-5 terug tot 7-7, maar Stan van den Heuvel scoorde 35 seconden voor het einde alsnog de winnende 8-7 voor GZC Donk.

Copy%20of%20Programma%20Eredivisie%20Heren%20(1)_1.png

Eerste verlies Polar Bears, GZC Donk komt op gelijke hoogte
Ook de dames van Polar Bears moesten naar Utrecht en ook daar viel de grootste verrassing te noteren. De berinnen, koploper zonder puntverlies, kregen met 9-5 hun eerste nederlaag van het seizoen toegediend namens UZSC. Tot halverwege de wedstrijd bleef de stand gelijk, daarna trok de thuisploeg met 3-2 en 3-1 winst in de laatste twee periodes de winst naar zich toe. De Utrechtse ploeg heroverde daardoor ook de derde plek, ten koste van Het Ravijn, dat met een 10-8 nederlaag tegen GZC Donk eervol ten onder ging. 

Voor de Goudse ploeg was de nederlaag van Polar Bears goed nieuws. De ploegen staan nu allebei bovenaan met 24 punten. Over twee weken ontmoeten de ploegen elkaar in Ede en zal blijken wie de mogelijke enige koploper gaat worden. Ook in Leiden werd er nog gespeeld tussen ZVL en ZPB. De thuisploeg was met 8-6 te sterk. 

Uitslagen%20Eredivisie%20Dames%20(2).png

Zondag 24 maart

Eredivisie Heren
15.00 uur AZC - UZSC (scheidsrechters Korver en Jansen)

Zaterdag 23 maart

Eredivisie Heren

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - De Ham 10-12
Periodestanden; 2-3, 2,3, 4-4, 2-2
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Mathijs Lucas 3, Freek Schijvenaars 2, Mitchell Budding , Jorren Hanselaar , Danny Budding , Max van der Werve, Wout Schijvenaars.
Doelpuntenmakers De Ham: Jeremy vd Linde 3, Sven Gravesteijn 2, Kjeld Gravesteijn 2, Stephen Gravestein 2, Jonas Crivella, Floris van 't Veer, Dennis vd Linde.

Widex GZC Donk - Het Ravijn 8-7
Periodestanden: 2-2, 1-0, 2-3, 3-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 2, Lars Reuten, Joep de Jong, Mees Keuning, Cas Westerwoudt, Ton van der Velden, Yuri Seles.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 3, Emiel Wouters 2, Ivar Schilstra, Laurens Jan Schothans.

AZC - ZV de Zaan 13-8
Periodestanden: 3-0, 4-1, 4-3, 2-4
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 3, Sebastiaan van Mil 3, Andreas Miralis 2, Dano de Mey 2, Filip Coric, Dejan Indjic, Nathan de Zwaan.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Zvonimir Andelic 3, Luka Jovanovic 2, Angelo Corver, Casper van der Struijk, Phil Brantjes.

Schuurman BZC - ZVL-1886 12-11
Periodestanden: 3-3, 3-3, 2-2, 4-3
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Mika Smelt 4, Filip Klajevic 4, Jeroen Hogeboom, Jan Willem Slaghuis, Youri Roolvink, Jens Toevank.
Doelpuntenmakers ZVL: Roeland Spijker 5, Wouter Kuijt 2, David Spijker, Eric Verdoes, Stan van Ruiten.

UZSC- Polar Bears 4-7 
Periodestanden: 0-3, 3-1, 0-2, 1-1  
Doelpuntenmakers UZSC: Benjamin Hessels 2, Casper Landeweerd, Joost van der Burg.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 3, Ruud van der Horst 2, Sook Willemsen, Rick Meijer.

ZPB H&L Productions - SVH 12-7
Periodestanden: 1-2, 4-1, 3-2, 4-2
Doelpuntenmakers ZPB: Maurice Dentro 3, Oscar Visser 3, Kevin van Baarle 2, Twan de Kadt, Quint Gerdes, Luíz Ricardo Gomez da Silva, Stephan de Ruijter.
Doelpuntenmakers SVH: nnb.

Eredivisie Dames

UZSC - Polar Bears 9-5
Periodestanden: 1-1, 2-1, 3-2, 3-1
Doelpuntenmakers UZSC: Cecil Bas 2, Saloua Maafi 2, Nerida Drewes, Esther Scheij, Sam Jutte, Marese Borgts, Dagmar Genee.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats, Iris Wolves, Nina ten Broek, Fleurien Bosveld, Luna de Vries.

ZVL-1886 - ZPB H&L Productions 8-6
Periodestanden: 2-1, 2-3, 3-1, 1-1
Doelpuntenmakers ZVL: Marianne de Groot 5, Isis Keijzer 2, Malissa van Rijn.
Doelpuntenmakers ZPB: nnb.

Widex GZC Donk - Het Ravijn 10-8.
Periode standen: 3-2, 4-3, 0-1, 3-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemin Smit 3, Charlotte Mensink 3, Sophie Veldhuis, Lotte Beunk.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Nerida Drewes (UZSC) in duel | Beeldboot/Gertjan Kooij.

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,171