Karakteristieken Eredivisie zaterdag 29 februari

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Mika Smelt (Schuurman BZC), doeltreffend in de laatste minuut | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

In de eredivisie heren boekten Polar Bears en Schuurman BZC zeer belangrijke overwinningen in strijd om de play-offs. Polar Bears won in eigen huis met 14-12 van AZC en verschafte zichzelf daarmee wat meer lucht. De voorsprong op - de nieuwe - nummer acht ZVL-1886 Tetteroo is nu zes punten.

De Leidse ploeg verloor in Borculo van Schuurman BZC. De thuisploeg knokte zich in de laatste minuut naar de winst. Bij het ingaan van de laatste minuut was het nog 9-10. Via treffers van Mika Smelt en Filip Kljajevic bleef de winst alsnog in 't Timpke. De ploeg staat nu zevende.

De verschillen in de strijd om play-offs blijven desondanks klein. SVH en ZV De Ham kloppen aan de poort. Beiden hebben negentien punten en staan daarmee één punt achter op de positie van het gewilde laatste play-off ticket. De Ham mengde zich weer in strijd door met 13-12 van SVH te winnen. Reinier van 't Veer scoorde de winnende treffer.

De topploegen maakten geen fouten. UZSC won met ruime cijfers (18-4) van PSV, Widex GZC Donk versloeg Het Ravijn met 14-10 en ZV De Zaan was met 21-6 te sterk voor hekkensluiter ZPB H&L Productions.

Eredivisie dames
In de eredivisie dames liggen ZVL en Polar Bears op koers voor een plek bij de eerste vier. ZVL versloeg SWOL 1894 met 28-5, mede dankzij Iefke van Belkum die acht keer scoorde. Polar Bears versloeg GZC Donk met 14-11. De Goudse ploeg staat nu vijfde, UZSC staat daar een plek onder. De ploeg verloor met 9-6 van Het Ravijn.

Koploper ZV De Zaan maakte korte metten met PSV. Lieke Rogge was met maar liefst negen treffers op schot, daardoor liep de teller op tot 25-6. ZPB boekte de vijfde overwinning van het seizoen, de ploeg was ruim te sterk voor De Ham met 14-7.

Zaterdag 29 februari

Eredivisie Dames
Het Ravijn - UZSC 9-6
Periodestanden: 5-1, 2-1, 0-2, 2-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Schokker-Klaassen 5, Yasemin Smit, Lotte Beunk, Lot Stertefeld,  Noa de Vries.
Doelpuntenmakers UZSC: Marit van der Weijden 2, Sam Jutte, Anne van Rossum, Mette Molenkamp, Amarens Genee.

ZV De Zaan - PSV 25-6
Periodestanden: 5-1, 7-1, 7-1, 6-3
Doelpuntenmakers: Lieke Rogge 9, Maxine Schaap 8, Lisanne Soffner 2, Takyiwa Sam 2, Yara Galjé, Blom van de Velde, Sigrid Vleeshakker, Lola van de Velde.
Doelpuntenmakers PSV: Annelot van Rooijen 2, Gazizah Khalandi 2, Anouk Verhoeven, Sam Eveleens.
Bijzonderheid: Keepster Anne Collas maakte haar debuut voor De Zaan.

ZPB H&L Productions - ZV De Ham 14-7
Periodestanden: 1-1, 2-3, 5-1, 6-2
Doelpuntenmakers ZPB: Karlijn Fokke 4, Meike van der Windt 3, Daisy Schoenmaker en Manouk van Neutegem 2, Carlijn van der Veen, Hulya Akin, Michelle Meijer.
Doelpuntenmakers De Ham: Amy Rozemeijer 3, Marije Hekhuis 2, Danique Sap, Duchanka Kammerman.

Polar Bears - Widex GZC Donk 14-11
Periodestanden: 4-3, 4-3, 3-2, 3-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Storm Willemsen 3, Fleurien Bosveld 3, Marit Bergers 2, Luna de Vries 2, Laura Schinkel 2, Lola Moolhuijzen, Silvanne Slot.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Isabella van Toorn 3, Lindi Stolle 3, Lizette Rozeboom 3, Lindsay Bouma 2.

ZVL-1886 Tetteroo - SWOL 1894 28-5
Periodestanden: 8-3, 6-0, 6-1, 8-1
Doelpuntenmakers ZVL: Iefke van Belkum 8, Sterre Bijkerk 5, Renée de Kleer 3, Roline Schuijt 3, Marianne de Groot 2, Malissa van Rijn 2, Moran Lindhout 2, Isis Keijzer, Melisa Niskanen, Mathilde Voorvelt.
Doelpuntenmakers SWOL: Rowan van der Huure 2, Ilse Glazenburg, Laura Pruim, Kim Okoli.

Eredivisie Heren
Schuurman BZC - ZVL-1886 Tetteroo 11-10
Periodestanden: 1-3, 3-3 4-3, 3-1
Doelpuntenmakers BZC: Filip Klajevic 4, Mika Smelt 2, Youri Roolvink 2, Joep Lankwarden, Jan-Willem Slaghuis, Dynand Muller.
Doelpuntenmakers ZVL: Mark Visser 2, David Spijker 2, Ruben van Vierzen, Jasper Haasnoot, David Voorvelt, Tom Nederend, Eric Verdoes, Stan van Ruiten.

UZSC - PSV 18-4
Periodestanden: 5-2, 3-1, 4-0, 4–1
Doelpuntenmakers UZSC: Pascal Janssen 5, Benjamin Hoepelman 4, Sebastian Hessels 3, Bram van den Bersselaar 2, Tim de Mey, Tom ten Wolde, Benjamin Hessels, Gies Wijnhoven.
Doelpuntenmakers PSV: Niels van den Hout, Stijn Simons, Levy Kort, Tijn Ritman.

Polar Bears - AZC 14-12
Periodestanden: 3-4, 4-5, 4-1, 3-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 5, Sook Willemsen 5, Tom de Weerd 3, Rick Meijer.
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 3, Nathan de Zwaan 2, Goran Blazevic 3, Claudio Brancatello 3, Laszlo Nagy.

Widex GZC Donk - Het Ravijn 14-10
Periodestanden: 4-3, 4-3, 4-2, 2-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: Kjeld Veenhuis 4, Joep de Jong 3, Mees Keuning 2, Quint van den Heuvel, Stan van den Heuvel, Guus van IJperen, Tony van der Velden, Maurice Dentro.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 4, Emiel Wouters 3, Bas Jan Dijkink, Lars Gottemaker, Bas ter Brake.

ZV de Zaan - ZPB H&L Productions 21-6
Periodestanden: 5-1, 5-1, 6-1, 5-1
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Andreas Miralis 5, Thomas Lucas 4, Mick van den Bree 3, Robert Bosma 3, Angelo Corver 2, Dean de Ruiter 2, Erno Snoek, Phil Brantjes.
Doelpuntenmakers ZPB: Kevin van Baarle 2, Sasha van de Donk, Stephan de Ruijter.

ZV De Ham - SVH 13-12
Periodestanden: 4-4, 2-4, 4-3, 3-1
Doelpuntenmakers De Ham: Floris van 't Veer 3, Tom Geestman 3, Bradley Sap 2, Reinier van 't Veer 2, Glenn Reemnet, Thomas Glansdorp.
Doelpuntenmakers SVH: Max van Genabeek 4, Frank Bot 3,  Milos Filipovic 2, Rick Vermeulen, Cas Westerwoudt, Jelle Kleiss.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:

In de topper tussen de mannen van UZSC en Het Ravijn trokken de Nijverdallers in Utrecht met 13-15 aan het langste eind.…
1,003
Na een aarzelende start van beide kanten kwam Glyfada na drie minuten op voorsprong. Het was kennelijk het startsein voo…