Karakteristieken Eredivisie zaterdag 3 oktober

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Tien treffers voor Nerida Drewes | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
04 oktober 2020
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 3 oktober

Zaterdagavond ging de eredivisie weer van start na een pauze van maar liefst zeven maanden. Het eerste fluitsignaal klonk in Barendrecht voor de wedstrijd tussen de dames van thuisclub ZPB H&L Productions tegen UZSC. De speelronde werd afgesloten in Eindhoven met de herenwedstrijd tussen PSV en Widex GZC Donk. 

Na een lange periode zonder wedstrijden kunnen veel zaken anders zijn, maar soms ook nog steeds hetzelfde. Dat laatste is van toepassing op de dames van UZSC en met name topschutter Nerida Drewes. De Utrechters haalden tegen ZPB flink uit (27-4) en Drewes was met maar liefst tien treffers gewoon weer als vanouds op schot. UZSC pakte dankzij het grote doelverschil gelijk de koppositie. 

Widex GZC Donk en ZV De Zaan begonnen ook met ruime overwinningen. GZC Donk was met 22-7 te sterk voor Het Ravijn. Midvoor Marit van der Weijden - terug bij GZC Donk - werd met zes treffers topscorer van haar ploeg. ZV De Zaan versloeg streekgenoot ZV De Ham met 21-6, met Zaankanters Maxine Schaap en Maud Koopman die beiden vijf keer scoorden. 

Topper in Ede
In Ede speelden Polar Bears en ZVL-1886 de eerste 'topper' van het seizoen, waarin de thuisploeg met 11-8 zegevierde. Bij de berinnen waren Nina ten Broek en de zusjes Mulder weer terug in de ploeg tegenover ZVL waar nieuwe speelsters Hanneke Slagter en Fanny Vályi ook hun opwachting maakten. Na drie periodes stond het al 11-4 voor Polar Bears. Met vier treffers in de laatste periode voor ZVL werd het verschil wat kleiner. 

Het leukste duel werd in Eindhoven gespeeld, waar PSV en SWOL 1894 er een doelpuntenspektakel van maakten. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind 15-14, mede dankzij zes treffers van Annelot van Rooijen. Aan Zwolse kant was trainster/speelster Mieke van der Sloot ook zes keer trefzeker. 

Damesuitslagen_3.png

Eredivisie Heren
De speelronde van de heren begon ook in Barendrecht. Waar ZPB en Schuurman BZC precies begonnen waar ze de vorige keer gebleven waren. Het laatste duel van de twee voordat de competitie werd stilgelegd speelden ze ook tegen elkaar. Toen wonnen de Barendrechters met 8-7. Nu was het de beurt aan Schuurman BZC. De ploeg uit Borculo zegevierde met 11-9.

Een nipte overwinning was er ook voor AZC, dat uit bij De Ham gelijk leek te spelen. Acht seconden voor het einde scoorde De Ham 8-8. Daarna namen de AZC'ers een time-out en in de laatste aanvalspoging wist doelman David Gyorgy bij zijn debuut gelijk te scoren en de drie punten voor zijn ploeg binnen te slepen. 

Gepromoveerde ploegen verliezen
Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort en Waterpolo Den Haag wisten bij hun terugkeer op het hoogste niveau niet voor een verrassing te zorgen. Het flink versterkte ZPC Amersfoort kwam tegen ZV De Zaan tekort: 10-17. Waterpolo Den Haag verloor van Het Ravijn, maar dat met 'slechts' 8-12. Als laatste op de avond wist GZC Donk te winnen bij PSV. De Gouwenaren waren met 22-14 te sterk.

herenuitslagen%20(1)_3.png

Zaterdag 3 oktober

Eredivisie Heren
ZPB H&L Productions - Schuurman BZC 9-11
Periodestanden: 3-1, 3-4, 2-4, 1-2
Doelpuntenmakers ZPB: Kevin van Baarle 5, Stephan de Ruijter 2, Dimitrije Krijestorac, Tom van der Veen.
Doelpuntenmakers BZC: Mika Smelt 4, Jan Willem Slaghuis 2, Adam Hamas 2, Filip Klajevic, Christof Vang, Steijn Lammers.

ZV De Zaan - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 17-10
Periodestanden: 6-3, 4-3, 5-3, 2-1
Doelpuntenmakers De Zaan: Mick van den Bree 4, Erno Snoek 3, Jacob Mercep 2, Angelo Corver 2, Jurriaan van der Struijk 2, Pascal Jansen 2, Rick Keijzer, Phil Brantjes.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Sebastiaan van Mil 3, Max van der Werve 2, Mees Keuning 2, Danny Budding, Mitchell Budding, Jesse Koopman. 

Waterpolo Den Haag - Het Ravijn 8-12
Periodestanden: 1-2, 1-4, 3-3, 3-3
Doelpuntenmakers Waterpolo Den Haag: Kjell Wansleeben 3, Twan Kadt, Bart Turk, Daan Heiden, Coen Berendse, Koen Heiden.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 4, Lars Gottemaker 3, Jorrit Aanstoot 2, Jorn Muller, Ivar Schilstra, Yoran Loos.
 
ZV De Ham - AZC 8-9
Periodestanden: 2-1, 0-2, 2-2, 4-4
Doelpuntenmakers De Ham: Luka Kaleb 4, Reinier van 't Veer 2, Floris van 't Veer, Finn Heemskerk.
Doelpuntenmakers AZC: Robin Lindhout 2, Andreas Miralis 2, Laszlo Nagy, Jort Stienstra, Nathan de Zwaan, David György, Attila Kincses.

PSV - Widex GZC Donk 14-22
Periodestanden: 3-6, 4-4, 4-7, 3-5
Doelpuntenmakers PSV: Levy Kort 5, Melle Evers 4, Niels van den Hout 2, Nino Mandrazija 2, Stijn Simons.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Erik Brugue 6, Kjeld Veenhuis 5, Guus van IJperen 3, Stan van den Heuvel 3, Cas Westerwoudt, Tijs Schouwerwou, Jimmy Sjardijn, Tony van der Velden, Mart van der Weijden.

Eredivisie Dames
ZPB H&L Productions – UZSC 4-27
Periodestanden: 2-8, 0-7, 2-5, 0-7
Doelpuntenmakers ZPB: Meike van der Windt 2, Daphné van Zijl 2.
Doelpuntenmakers UZSC: Nerida Drewes 10, Dagmar Genee 5, Esther Scheij 3, Amarens Genee 2, Hanna Hogervorst 2, Saloua Maafi 2, Danique Lauritsen, Cecil Bas.

Polar Bears - ZVL-1886 Tetteroo 11-8
Periodestanden: 4-1, 3-1, 4-2, 0-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 3, Fleurien Bosveld 2, Lola Moolhuijzen 2, Brigit Mulder 2, Nina ten Broek, Nina van de Geijn.
Doelpuntenmakers ZVL: Anna Pauli 3, Isis Keijzer 2, Nikki Meijer 2, Malissa van Rijn.

PSV - SWOL 1894 15-14
Periodestanden: 4-3, 2-4, 6-3, 3-4
Doelpuntenmakers PSV: Annelot van Rooijen 6, Jeske Straver 3, Elza Aldenzee 2, Gazizah Khalandi, Alex Schouten, Anouk Verhoeven, Viën van der Beek.
Doelpuntenmakers SWOL: Mieke van der Sloot 6, Elsemiek Sevenich 2, Rowan van der Huure 2, Judith Noordhuis, Ashley de Jong, Kim Okoli, Chandra Boom.

ZV De Ham - ZV De Zaan 6-21
Periodestanden: 2-5, 0-6, 1-5, 3-5
Doelpuntenmakers De Ham: Lizette Rozeboom 2, Amy Rozemeijer 2, Regina van 't Veer, Duchanka Kammerman.
Doelpuntenmakers De Zaan: Maxine Schaap 5, Maud Koopman 5, Takyiwa Sam 3, Lieke Rogge 2, Bente Rogge 2, Kitty Lynn Joustra 2, Emma Soffner, Anouk Bergsma.

Het Ravijn - Widex GZC Donk 7-22
Periodestanden: 1-5, 2-7, 1-4, 3-6
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Noa de Vries 3, Lotte Beunk 2, Laura Boerdam, Kari Ankone.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marit van der Weijden 6, Maud Megens 4, Brigitte Sleeking 4, Nomi Stomphorst 4, Lindsay Bouma 2, Anouk Vermeulen 2. 

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Tien treffers voor Nerida Drewes | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

28 november 2021
Zaterdag won AZC de topper in de Eredivisie van ZPC Amersfoort. Bij de dames won ZV De Zaan dit seizoen voor het eerst v…
1,537
26 november 2021
Dit weekend komen alle Eredivisieteams in actie. De meeste herenteams zelfs twee keer.   De heren van AZC kunnen…
1,289