Karakteristieken Eredivisie zaterdag 6 april

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 6 april

In de Eredivisie Dames gaf koploper Polar Bears de winst van vrijdagavond in de topper tegen Widex GZC Donk een uitstekend gevolg door ook haar tweede wedstrijd dit weekend te winnen. In Zaandam wonnen de berinnen ditmaal met 5-11 van ZV De Zaan. GZC Donk spoelde de nare smaak van de nederlaag tegen de berinnen flink van zich af. ZPB H&L Productions was daarvan het slachtoffer. In Gouda werd het maar liefst 18-1. 

ZPB is nu klaar in de reguliere competitie en kan zich opmaken voor de kwartfinale van de play-offs, waarin het opnieuw mag spelen tegen de Goudse tegenstander. De derde wedstrijd deze speelronde ging tussen UZSC en ZVL-1886. In Utrecht ging de wedstrijd twee periodes gelijk op (1-2 en 1-1), daarna nam UZSC afstand (4-1, 3-1). Daarmee is de Utrechtse ploeg verzekerd van de derde plek. In de play-offs zal de ploeg daardoor spelen tegen datzelfde ZVL of ZV De Zaan.

Uitslagen%20Eredivisie%20Dames%20(3).png

Het beste voor het laatst
De beslissingen in de Eredivisie Heren werden nog even uitgesteld. Dat kwam met name door het 12-12 gelijkspel in de Oostelijke derby tussen Schuurman BZC en Het Ravijn. Daardoor staan de posities 7 t/m 9 nog altijd niet vast. Het lijstje gegadigden voor de play-offs werd wel iets kleiner. ZPB verloor met 11-4 van GZC Donk en is daardoor definitief veroordeeld tot het spelen van play-outs. 

In Borculo ging het duel vanaf het begin af aan er stevig op, waarin beide ploegen twee periodes de overhand hadden. Schuurman pakte een 4-1 voorsprong, Het Ravijn knokte zich terug tot 7-7. Daarna had de thuisploeg weer een voorsprong te pakken. Toch wist Laurens-Jan Schothans namens het Ravijn - met zes treffers verantwoordelijk voor de helft van de doelpunten - 23 seconden voor het einde de 12-12 te maken. 

Betreft plaatsing voor de play-offs heeft Het Ravijn nu alles in eigen hand. Winst volgende week tegen Schoonderbeek ZPC Amersfoort is genoeg voor een plek bij de eerste acht. Schuurman mag ook nog altijd hopen, maar dan is volgende week wel winst nodig tegen Polar Bears. Mocht dat scenario zich uitrollen, is De Ham kind van de rekening. De Hammers, die met 8-12 verloren van ZVL, staan nu drie punten voor op de Borculoërs, maar hebben een negatief onderling resultaat. Zelf speelt de ploeg zaterdag tegen het al reeds geplaatste ZV De Zaan.

Toppers kennen eenvoudig weekend
De bovenste ploegen in de Eredivisie hadden dit weekend weinig moeite met hun tegenstanders. Koploper AZC won uiteindelijk 'maar' met 13-9 van Polar Bears, maar hadden halverwege de wedstrijd al een 9-2 voorsprong te pakken. Nummer twee UZSC won met 4-14 van SVH. De Rotterdamse tegenstander wist pas in de derde periode voor het eerst te scoren. Lichtpunt voor UZSC was de rentree van Benjamin Hoepelman en Pascal Janssen, wat vooral de doelpuntenproductie weer goed moet doen. GZC Donk zat na twee periodes al op rozen met een 7-1 tussenstand, daarna dobberde de wedstrijd naar een 11-4 eindstand.

Betreft plek vier deed ZVL-1886 goede zaken. Dankzij de 8-12  winst op De Ham en is plek vier weer in handen. Het onderling resultaat met Polar Bears is precies gelijk (twee keer 9-8), alleen het doelsaldo is met drie doelpunten in het voordeel van de Leidse ploeg. Voor ZPC Amersfoort was er een lichtpunt in aanloop naar de play-outs. De Amersfoorters wisten een punt te veroveren tegen ZV De Zaan, het duel eindigde in 10-10.

Copy%20of%20Programma%20Eredivisie%20Heren%20(3).png

Eredivisie Dames

Vrijdag 5 april

Polar Bears - Widex GZC Donk 5-4
Periodestanden: 1-3, 1-0, 1-1, 2-0
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 2, Lola Moolhuijzen, Laura Schinkel, Fleurien Bosveld.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 2, Melissa Dongelmans, Marit van der Weijden.

Zaterdag 6 april
UZSC - ZVL-1886 9-5
Periodestanden: 1-2, 1-1, 4-1, 3-1
Doelpuntenmakers UZSC: Nerida Drewes 4, Dagmar Genee 2, Sam Jutte, Cecil Bas en Marese Borgts.
Doelpuntenmakers ZVL: Isis Keijzer, Moran Lindhout, Rozanne Voorvelt, Malissa van Rijn, Duchanka Kammerman.

Polar Bears - ZV De Zaan 5-11
Periodestanden: 1-3, 1-2, 2-5, 2-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 3, Jill Oort 2, Simone vd Kraats 2, Feline Voordouw, Nienke Vermeer, Marit Bergers, Fleurien Bosveld.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Yara Galjé 2, Blom van de Velde, Bridget Leeson Smith, Jessie van der Kamp.
Bijzonderheden: Namens De Zaan maakten Britt van de Dobbelsteen en Dieuwke Keuning hun debuut.

Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions 18-1
Periodestanden: 7-0, 4-1, 2-0, 5-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 5, Kahly Kruisinga 4, Melissa Dongelmans 3, Marit van der Weijden 3
Anouk Vermeulen, Jade Polder, Nomi Stomphorst. 
Doelpuntenmakers ZPB: Karlijn Fokke.

Eredivisie Heren

Schuurman BZC - Het Ravijn 12-12
Periodestanden: 4-1, 3-6, 3-1, 2-4
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Dynand Muller 5, Jeroen Hogeboom 3, Mika Smelt 2, Jan Willem Slaghuis 2.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Laurens-Jan Schothans 6, Bas ter Brake 2, Sander Veltkamp, Lars Gottemaker, Joran Loos, Ivar Schilstra.

AZC - Polar Bears 13-9
Periodestanden: 6-0, 3-2, 2-3, 2-4
Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis 4, Sebastiaan van Mil 4, Jacopo Mandolini 2, Dejan Indjic, Tim de Mey, Nathan de Zwaan.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Ruud van der Horst 2, Kas te Riele 2, Tom de Weerd 2, Rick Meijer, Sem de Wit, Sook Willemsen.

ZV De Ham - ZVL-1886 8-12
Periodestanden: 0-3, 4-4, 2-3, 2-2
Doelpuntenmakers De Ham: Jonas Crivella 5, Tom Geestman, Stephen Gravestein, Dennis vd Linde.
Doelpuntenmakers ZVL: Tim van der Meer 3, Stan van Ruiten 3, Roeland Spijker 2, Mark Visser, Adam Maklari, Wouter Kuijt, Jasper Haasnoot.

Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions 11-4
Periodestanden: 3-0, 4-1, 1-1, 3-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 6, Yuri Seles 2, Lars Reuten, Tim Reuten, Cas Westerwoudt.
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 3, Twan de Kadt.

SVH - UZSC 4-14
Periodestanden: 0-2, 0-3, 1-4, 3-5
Doelpuntenmakers SVH: nnb.
Doelpuntenmakers UZSC: Casper Landeweerd 3, Benjamin Hoepelman 3, Bram van den Bersselaar 2, Arjan de Haas 2, Sebastián Hessels, Pascal Janssen, Joost van der Burg, Gies Wijnhoven.

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZV De Zaan 10-10
Periodestanden: 2-3, 4-2, 1-3, 3-2
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Jorren Hanselaar 4, Matthijs Lucas, Danny Budding, Dominic vd Bunt, Thijs Wolswinkel, Freek Schijvenaars, Wout Schijvenaars.
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Zvonimir Andelic 3, Jesper Aantjes 3, Angelo Corver 3, Jurriaan van der Struijk.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,172