Karakteristieken Eredivisie zaterdag 9 maart

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Karakteristieken Eredivisie zaterdag 9 maart

In de Eredivisie werden er gister vijf wedstrijden gespeeld. Daarin was er vooral succes voor zowel de heren- als de damesploeg van ZPB H&L Productions. De heren boekten een belangrijke én zwaarbevochten 9-10 zege bij concurrent voor de play-outs Schuurman BZC. De dames wisten in eigen bad de eerste punten van het seizoen te halen ten koste van UZSC. Tegen de nummer drie werd het 8-8.

In de Eredivisie heren begint de strijd onderin de ranglijst zeer interessant te worden. Na zaterdag lijkt Schoonderbeek Bouw ZPC, net als SVH eerder, veroordeeld te zijn tot het spelen van play-outs. De Amersfoorters verloren met 7-17 van Polar Bears en hebben een achterstand van negen punten op de nummer 10. In de komende vijf laatste wedstrijden komt de ploeg enkele concurrenten tegen, maar zal het boven zichzelf uit moeten stijgen om play-outs te ontlopen. 

Vanaf positie tien begint het spannend te worden. Voor de resterende twee play-out plekken lijken zeker drie, misschien vier ploegen in aanmerking te komen. Momenteel staan ZPB en Schuurman BZC op plek 10 en 9, met beide 18 punten. Een plek daarboven met 19 punten staat ZV De Ham.

De ploeg uit Krommenie was zaterdag in een directe strijd om plek 7 verwikkeld met Het Ravijn. Het Ravijn boekte uiteindelijk een zeer zwaarbevochten 13-17 overwinning. Zo ongeveer de gehele wedstrijd stond de ploeg op voorsprong, totdat de Braziliaan Jonas de Crivella wederom zijn motor aanslingerde en met vijf treffers achtereen zijn ploeg in de laatste periode naar 13-13 schoot. In de slotfase bracht de uitploeg desondanks de overwinning mee naar Nijverdal. Mede dankzij uitblinkers Bas ter Brake en Laurens Jan Schothans die respectievelijk zes en vijf treffers scoorden over de gehele wedstrijd. 

Tot slot voegde ZVL-1886 wederom een overwinning aan haar serie zeges toe. De Leidenaren zijn nu al zes wedstrijden op rij zonder puntverlies. Ditmaal werd ZV De Zaan met 9-4 opzij gezet. De Zaanse ploeg kende na de winterstop ook een goede serie overwinningen op rij, maar staat nu met drie nederlagen op rij weer 'op aarde'.

Zaterdag 9 maart

Eredivisie Heren

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - Polar Bears 7-17
Periodestanden; 2-4, 1-3, 3-3, 1-7
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Mathijs Lucas 2, Jorren Hanselaar 2, Freek Schijvenaars, Dominic van de Bunt, Mitchell Budding.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Ruud van der Horst 4, Sem de Wit 3, Tom de Weerd 2, Sander Roels 2, Kay Zittersteijn, Tarik Scherrenburg, Kas te Riele, Sook Willemsen, Lars ten Broek, Timo Zittersteijn.

ZV De Ham - Het Ravijn 13-17
Periodestanden: 2-3, 3-4, 3-6, 5-4
Doelpuntenmakers De Ham: Jonas de Crivella 6, Dennis van der Linde 3, Reinier van 't Veer 2, Floris van 't Veer, Kjeld Gravesteijn.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 6, Laurens Jan Schothans 5, Sander Veltkamp 3, Merlijn Boom 2, Emiel wouters.

Schuurman BZC - ZPB H&L Productions 9-10
Periodestanden: 1-2, 1-0, 3-4, 4-4
Doelpuntenmakers ZPB: Kevin van Baarle 4, Oscar Visser, Maurice Dentro, Quint Gerdes, Frank de Bot, Luis Ricardo Gomes da Silva, Stefan de Ruijter.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Dynand Muller 3, Jeroen Hogeboom 2, Youri Roolvink, Robert Beskers, Jan-Willem Slaghuis, Mika Smelt.

ZVL-1886 - ZV De Zaan 9-4
Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-0, 3-0
Doelpuntenmakers ZVL: Jasper Haasnoot 3, Omar Qachach 2, Mark Visser 2, Roeland Spijker, Stan van Ruiten.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Erno Snoek 2, Angelo Corver, Luka Jovanovic.

Eredivisie Dames

ZPB H&L Productions - UZSC 8-8
Periodestanden: 2-2, 3-3, 0-1, 3-2
Doelpuntenmakers ZPB: nnb.
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 2, Esther Scheij 2, Marese Borgts 2, Jasmin Entezar, Nerida Drewes.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Bas ter Brake: zes treffers tegen De Ham | Beeldboot/Gertjan Kooij.

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,484