Karakteristieken zaterdag 28 september

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
29 september 2019
Karakteristieken zaterdag 28 september

De kop is eraf. Gisteravond werden de eerste wedstrijden van het nieuwe Eredivisieseizoen gespeeld. Landskampioenen UZSC en Widex GZC Donk begonnen met de volle buit. 

Eredivisie Heren
De entree van PSV op het hoogste niveau ging gepaard met een nederlaag. Het Ravijn was met 8-13 te sterk voor de Eindhovenaren. Midvoor Sander Veltkamp was met vier treffers als vanouds op dreef. Twee duels eindigden met een 9-8 uitslag, of andersom. In Barendrecht ging ZVL-1886 Tetteroo er met de winst vandoor. Bij de thuisclub maakten Stefan Borovic en Nemen Popovic hun debuut. In Borculo bleef Schuurman BZC in eiegn bad overeind tegen het vernieuwde SVH. Diep in de laatste periode maakte Jeroen Rouwenhorst 9-6 en besliste daarmee de wedstrijd. De treffers van Cas Westerwoudt en Milos Filipovic namens SVH in de laatste 30 seconden konden dan niet meer terugdraaien.

Landskampioen UZSC had het bijzonder lastig tegen Polar Bears en koerste aanvankelijk af op een nederlaag. De beren stonden lange tijd op voorsprong. Uitgerekend een verkeerde pass van uitblinker Jorrit Aanstoot - die zes keer scoorde - leidde de nederlaag in. Benjamin Hoepelman profiteerde en zette de uiteindelijke einduitslag van 12-13 op het scorebord. 

In Gouda stond de topper tussen titelfavorieten ZV De Zaan en GZC Donk op het programma. De Zaan zette de aspiraties extra kracht bij door met een ongewone uitslag van 6-1 te winnen. GZC Donk wist pas diep in de derde periode voor het eerst en achteraf gezien het laatst te scoren via Tim Reuten. In Krommenie vielen er wel veel doelpunten. 28 maar liefst tussen De Ham en AZC. Uiteindelijk met 12-16 in het voordeel van de Alphenaren. De Italiaan Jacopo Mandolini was vijf keer trefzeker. 

herenuitslagen.png

Eredivisie Dames
In de Eredivisie Dames was PSV dicht bij een stunt tegen UZSC. De promovendus ging flitsend van start met een 1-4 voorsprong, maar moest die gaandeweg de wedstrijd inleveren. Het treffen leek uiteindelijk wel een punt op te leveren voor de Eindhovenaren. Sofie de Klein scoorde 31 seconden voor het einde 9-9. Alleen gooide Jasmin Entezar roet in het eten door met nog tien seconden te gaan de winnende 10-9 voor UZSC te scoren. Het duel tussen de andere promovendi SWOL 1894 en De Ham ging met 14-17 gewonnen door De Ham. 

Ook de dames van GZC Donk en De Zaan speelden tegen elkaar. De Goudse landskampioen bleef met een ruime 12-5 zege overeind. Lizette Rozeboom en Anouk Vermeulen scoorden beide vier keer. Het Ravijn en ZVL wonnen ook. Het Ravijn deed dat met 18-10 van ZPB aan de hand van Lieke Klaassen, die vijf keer scoorde. ZVL won met 15-8 van Polar Bears.

Debutantenbal
De opening van de competitie stond mede in het teken van veel nieuwe namen. Storm Willemsen en Silvanne Slot maakten hun debuut voor Polar Bears. Bij tegenstander ZVL waren er maar liefst vier nieuwe namen met de Finse Melisa Nikranen, Paula Sanchez uit Spanje, Lizzy Terpstra en Anne de Kleer. Ook bij De Zaan debuteerden nieuwe speelsters, met Britt van den Dobbelsteen en Sanne Keijzer.

Damesuitslagen.png

Eredivisie Heren

Zaterdag 28 september
PSV - Het Ravijn 8-13
Periodestanden: 2-3, 0-2, 2-5, 4-3
Doelpuntenmakers PSV: Wessel Brands 2, Niels van den Hout 2, Melle Evers, Levy Kort, Julian van Oorschodt, Bram Swinkels.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 4, Bas ter Brake 3, Emiel Wouters 2, Yoran Loos 2, Sam Stertefeld, Bram van Leuteren.

ZV De Zaan - Widex GZC Donk 6-1
Periodestanden: 3-0, 1-0, 0-1, 2-0
Doelpuntenmakers De Zaan: Angelo Corver 3, Mick Van den Bree, Erno Snoek, Robert Bosma.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Tim Reuten.

Polar Bears - UZSC 12-13
Periodestanden: 6-4, 3-3, 2-2, 1-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jorrit Aanstoot 6, Kas te Riele 2, Ruud van der Horst 2, Rick Meijer, Sem de Wit.
Doelpuntenmakers UZSC: nnb.

ZV De Ham - AZC 12-16
Periodestanden: 3-4, 3-5, 1-1, 5-6
Doelpuntenmakers De Ham: Floris van 't Veer 3. Kjeld Gravesteijn 3, Dennis vd Linden 2, Jeremy vd Linden, Jasper Weber, Sven Gravesteijn, Tom Geestman.
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 5, Adam Maklari 2, Goran Blazevic 4, Laszlo Nagy 2, Nicola Pavlicivic 2, Nathan de Zwaan.

Schuurman BZC - SVH 9-8
Periodestanden: 4-2, 1-2, 3-3, 1-1
Doelpuntenmakers BZC: Dynand Muller 3, Filip Klajevic 2, Youri Roolvink, Jan Willem Slaghuis, Joep Lankwarden, Jeroen Rouwenhorst.
Doelpuntenmakers SVH: Cas Westerwoudt 3, Milos Filipovic 3, Max van Genabeek, Frank Bot.

ZPB H&L Productions - ZVL-1886 Tetteroo 8-9
Periodestanden: 2-2, 2-2, 3-3, 1-2
Doelpuntenmakers ZPB: Stefan Borovic 3, Kevin van Baarle 2, Neven Popovic, Tom vd. Veen, Stephan de Ruijter.
Doelpuntenmakers ZVL: Tim van der Meer 3, Jimmy Sjardijn 2, Jasper Haasnoot, Stan van Ruiten, Mark Visser, David Spijker.

Eredivisie Dames

Zaterdag 28 september
UZSC - PSV 10-9
Periodestanden: 1-3, 5-2, 2-3, 2-1
Doelpuntenmakers UZSC: Saloua Maafi 3, Cecil Bas 2, Jasmin Entezar 2, Danique Lauritsen 2, Nerida Drewes.
Doelpuntenmakers PSV: Gazizah Khalandi 2, Sofie de Klein 2, Alex Schouten 2, Annelot van Rooijen, Anouk Pastoor, Esther Scheij.

Het Ravijn - ZPB H&L Productions 18-10
Periodestanden: 5-1, 3-3, 6-3, 4-3
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 5, Noa de Vries 4, Lotte Beunk 3, Margreet ter Schuure 2, Yasmin Smit 2, Sophie Veldhuis, Nienke Bouwmeester.
Doelpuntenmakers ZPB: Karlijn Fokke 2, Meike van der Windt 2, Daphné van Zijl 2, Isa van der Windt, Eva Legierse, Daisy Schoenmaker, Michelle Meijer.

Widex GZC Donk - ZV De Zaan 12-5
Periodestanden: 5-2, 3-1, 2-1, 2-1
Doelpuntenmakers De Zaan: Lieke Rogge 2, Blom v/d Velde, Maxine Schaap, Lotus Plugge.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Lizette Rozeboom 4, Anouk Vermeulen 4, Marloes Nijhuis 2, Yente de Zwaan, Lindsay Bouma.

SWOL 1894 - ZV De Ham 14-17
Periodestanden: 4-4, 3-5, 2-5, 5-3
Doelpuntenmakers SWOL: Kim Okoli 4, Elsemiek Sevenich 3, Chandra Boom 2, Emma Spijkerman 2, Ilse Glazenburg, Annemarie Worst, Rowan vd Huure.
Doelpuntenmakers De Ham: Duchanka Kammerman 6, Merel de Jong 4, Amy Rozemeijer 4, Marije Hekhuis, Danique Sap, Regina van 't Veer.

ZVL-1886 Tetteroo - Polar Bears 15-8
Periodestanden:
Doelpuntenmakers ZVL: Malissa van Rijn 4, Melisa Niskanen 3, Marianne de Groot 2, Isis Keijzer, Anne de Kleer, Laura Roels, Moran Lindhout, Roline Schuijt, Iefke van Belkum.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Storm Willemsen 3, Fleurien Bosveld 2, Nienke Vermeer, Feline Voordouw, Luna de Vries.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Laszlo Nagy van AZC | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

28 november 2021
Zaterdag won AZC de topper in de Eredivisie van ZPC Amersfoort. Bij de dames won ZV De Zaan dit seizoen voor het eerst v…
1,570
26 november 2021
Dit weekend komen alle Eredivisieteams in actie. De meeste herenteams zelfs twee keer.   De heren van AZC kunnen…
1,299