Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
International Iris Wolves: op jacht naar een nieuwe landstitel | Beeldboot/Gertjan Kooij
Programma Eredivisie

Speelronde zes in de Eredivisie Heren start op zaterdagavond met vier wedstrijden die om 19.30 uur beginnen. In Alphen a/d Rijn volgt een herhaling van het duel om de Supercup tussen AZC en ZVL-1886. Toen in september won de Alphense formatie met 13-7, al bleef het tot aan de vierde periode spannend. In Gouda treffen Widex GZC Donk en ZV De Zaan elkaar. De Goudse ploeg verspeelde vorig weekend vijf punten, aan AZC (16-9 verlies) en ZV De Ham (8-8 gelijkspel), de aanstaande tegenstander moest een grote nederlaag van 3-12 tegen UZSC slikken. 

In Borculo gaat ZV De Ham op bezoek bij Schuurman BZC. De Ham kent inmiddels een aardige serie van goede wedstrijden. Het bekerde verder ten koste van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, verloor nipt van GZC Donk en speelde gelijk tegen AZC. Maar ook Schuurman zit in een goede serie, de ploeg van Barry Wittenbernds won zijn laatste twee wedstrijden, respectievelijk van SVH en ZPC Amersfoort. Precies die ploegen spelen ook tegen elkaar zaterdag. Voor beiden de mogelijk om meer punten te sprokkelen, de Amersfoortse ploeg behaalde er tot dusver drie, SVH staat nog op nul. Tot slot volgt in Barendrecht het duel tussen ZPB H&L Productions en Polar Bears, de laatste jaren vaak goed voor enerverende wedstrijden.

In de Eredivisie Dames komt regerend landskampioen Polar Bears voor het eerst in actie. De berinnen open de jacht op een nieuwe landstitel in Barendrecht. Hoewel het seizoen nog pril is, troffen beide ploegen elkaar al eerder dit seizoen. In de poulefase van de beker won Polar Bears twee maal, met 16-8 en 8-13. Ook de aanstaande affiches van Widex GZC Donk - ZV De Zaan en UZSC - Het Ravijn waren er eerder dit seizoen. Tussen GZC Donk en ZV De Zaan was er met 4-11 en 13-12 twee keer winst voor de Goudse ploeg. Tussen UZSC en Het Ravijn werd het in Utrecht werd het 9-9, in Nijverdal won Het Ravijn met 14-6. 

Zaterdag 10 november

Eredivisie Heren

19.30 uur AZC - ZVL-1886
19.30 uur Widex GZC Donk - ZV De Zaan
19.30 uur UZSC - Het Ravijn
19.30 uur Schuurman BZC - ZV De Ham
19.55 uur ZPB H&L Productions - Polar Bears
20.15 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - SVH

Eredivisie Dames

18.00 uur Widex GZC Donk - ZV De Zaan
18.15 uur UZSC - Het Ravijn
18.25 uur ZPB H&L Productions - Polar Bears

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
International Iris Wolves: op jacht naar een nieuwe landstitel | Beeldboot/Gertjan Kooij

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,170