Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Matthijs Lucas (ZPC Amersfoort ) en Roeland Spijker (ZVL) tegenover elkaar | Beeldboot/Gertjan Kooij
Programma Eredivisie

In de Eredivisie Dames volgt alweer de laatste speelronde van het kalenderjaar. Na zaterdag zal de competitie pas op 19 januari weer hervatten. Tussendoor wacht nog wel een bekerronde. Klapstuk van de speelronde is het treffen tussen Widex GZC Donk en Polar Bears. De Goudse ploeg lijkt de voornaamste uitdager te zijn betreft de strijd om de landstitel voor de titelhouder uit Ede.

GZC Donk won tot nu toe haar twee gespeelde wedstrijden, met klinkende overwinningen van 3-14 tegen ZVL-1886 en 12-5 tegen ZV De Zaan. De berinnen kwamen in competitieverband slechts één keer in actie, met een 8-17 winst op ZPB H&L Productions. De overige duels gaan tussen UZSC en ZPB en Het Ravijn dat wederom op bezoek gaat bij ZVL-1886. Vorig weekend troffen beide ploegen elkaar nog in het bekertoernooi. In Leiden eindigde de wedstrijd in 7-11.

In de Eredivisie Heren volgt een volle speelronde, waar de affiches tussen opnieuw Widex GZC Donk - Polar Bears en AZC - Het Ravijn eruit springen. Met GZC Donk - Polar Bears staat de nummer vier tegenover de nummer drie. Beide ploegen verloren tot nu toe één wedstrijd. Voor de beren was dat tegen Het Ravijn. Die ploeg gaat een zware wedstrijd tegemoet met AZC als tegenstander. Maar andersom geldt dat net zo. De Nijverdallers ontpopten zich de laatste jaren als dé angstgegner van de Alphense landskampioen. Vorig seizoen rekende AZC daar voorzichtig mee af door Het Ravijn in de play-offs uit te schakelen. 

In Utrecht krijgt koploper UZSC zaterdagavond ZPB op bezoek. De Utrechters zijn nog altijd zonder puntverlies. Daarna volgt in Borculo het duel tussen Schuurman BZC en ZV De Zaan. De Zaankanters, die goed uit de startblokken kwamen, verloren de laatste vier duels. In Amersfoort een reprise van de halve finale in de beker vorig jaar. In een spannend tweeluik was ZVL-1886 toen te sterk. Sindsdien is er aan Amersfoortse zijde een hoop veranderd met een nieuwe coach en een handvol spelers die vertrokken. Op de ranglijst ontlopen de ploegen elkaar slechts een punt. Slotstuk van de avond volgt in Krommenie met ZV De Ham tegen SVH. De thuisploeg zou bij winst twee plekken kunnen stijgen. 

Zaterdag 24 november

Eredivisie Heren

18.45 uur UZSC - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Pastoors en Van Wanrooij)
19.00 uur Schuurman BZC - ZV De Zaan (scheidsrechters Gransjean en Van den Brink)
19.30 uur AZC - Het Ravijn (scheidsrechters Zwart en Dutilh-Dumas)
19.30 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Van Duijnen en Van den Heuvel)
19.45 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZVL-1886 (scheidsrechters Pool en Taylan)
20.00 uur ZV De Ham - SVH (scheidsrechters Van der Loo en Van Beuningen)

Eredivisie Dames

17.15 uur UZSC - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Hinds en Rutten)
18.00 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Nieuwkoop en Bijeman)
18.30 uur ZVL-1886 - Het Ravijn (scheidsrechters De Jong en Reemnet)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Matthijs Lucas (Amersfoort) en Roeland Spijker (ZVL) opnieuw tegen elkaar | Beeldboot/Gertjan Kooij

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,170