Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Programma Eredivisie

Vandaag staat de laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma. In de Eredivisie Dames staan de posities grotendeels al vast, bij de Heren kan er nog volop geschoven worden. Alles als een opmaat naar de play-offs. De dames beginnen gelijk volgende week. De heren hebben drie weken rust, voordat de play-offs op 10 mei gaan beginnen.

Wat kan er nog veranderen?

AZC en UZSC gaan uitmaken wie als de koploper de play-offs in gaat. AZC verdedigt een voorsprong van een punt op UZSC en kan alleen bij een misstap de koppositie verspelen. Vanavond gaat de regerend landskampioen op bezoek bij ZPB H&L Productions, dat zelf een minimale kans heeft op play-offs, maar dan zal het heel raar moeten lopen. UZSC ontvangt Widex GZC Donk in eigen huis.

In de race om de derde plek gaat het nog tussen GZC Donk en ZVL-1886. Het verschil tussen de ploegen is drie punten in het voordeel van de Gouwenaren, maar gezien het programma zou dat zomaar kunnen veranderen. GZC Donk moet zoals gezegd op bezoek bij UZSC, ZVL krijgt hekkensluiter SVH op bezoek. Bovendien hebben de Leidenaren een positief onderling resultaat met GZC Donk. 

Nummer vijf Polar Bears heeft een gelijk puntenaantal met ZVL en het onderlinge resultaat is gelijk, alleen het doelsaldo is drie doelpunten in het voordeel van de Leidse ploeg. Om alsnog als vierde te eindigen moeten de beren deze speelronde minimaal vier doelpunten meer scoren dan ZVL. De beren zijn uitgeschakeld voor plek drie. In punten kunnen ze nog gelijk komen, maar het onderlinge resultaat met GZC Donk negatief. De Edese ploeg lijkt zich dus op voorhand te moeten verzoenen met plek vijf. De beren krijgen bovendien Schuurman BZC op bezoek, dat nog alles heeft om voor te spelen.

Nog zeven even scenario's mogelijk
Voor de resterende play-offs plekken komen vijf ploegen in aanmerking. Daarvan is nummer vijf ZV De Zaan al zeker. ZV De Ham, Het Ravijn en Schuurman BZC strijden om de laatste twee plekken. In Zaandam staat de Zaanse derby tussen De Zaan en De Ham op het programma. Bij winst van De Zaan moet De Ham hopen dat Polar Bears minimaal gelijkspeeld. Bij een ander resultaat in Zaandam zijn De Hammers zeker.

Nummer acht Het Ravijn gaat op bezoek bij Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Wil het zeker zijn van plaatsing moet de ploeg winnen. Anders is de ploeg afhankelijk van het resultaat in Ede. Ze hebben op basis van meer gescoorde uitdoelpunten wel een positief onderling resultaat met Schuurman BZC.

Dan Schuurman BZC. De ploeg bivakkeert de laatste weken continu op plek negen, maar koestert nog altijd hoop om zich via uitwegen alsnog te plaatsen voor de play-offs. De opdracht van vandaag is simpel: er moet gewonnen worden in Ede. Het onderling resultaat met De Ham is in het voordeel van de Borculoërs, dus bij eigen winst en verlies van De Ham en/of Het Ravijn gaat de ploeg alsnog naar plek acht. 

Volgt u het nog?

In theorie heeft ook ZPB nog kansen. Mochten Het Ravijn en Schuurman verliezen, kunnen de Barendrechters bij winst op AZC alsnog stijgen naar de achtste plek. ZPB heeft een positief onderling resultaat met Het Ravijn.

De resterende ploegen staan vast op hun positie. Nummer elf ZPC Amersfoort en hekkensluiter SVH gaan play-outs spelen.

dames.png

Top vijf staat al vast
In de Eredivisie Dames zijn de kaarten geschud. Polar Bears heeft de beste hand en besluit de reguliere competitie bovenaan, zelfs wanneer de ploeg vanavond thuis verliest van ZVL-1886. Dan komt nummer twee GZC Donk op gelijke hoogte, maar moeten de Gouwenaren het afleggen op onderling resultaat. De Goudse ploeg is zelf zeker van de tweede plek. Zij gaan zaterdag op bezoek bij nummer drie UZSC, dat vijf punten achterstaat.

De Utrechters zijn sinds vorige week verzekerd van plek drie, dus een originele wedstrijd des keizers baard. Ook nummer vier Het Ravijn is uitgespeeld met vier punten achterstand op de nummer drie en negen punten voorsprong op plek vijf. De ploeg ontvangt vanavond ZV De Zaan. De Zaanse ploeg staat samen met ZVL vijfde met negen punten. De uitslagen van vanavond zullen alleen uitmaken of er tegen UZSC of Het Ravijn gespeeld gaat worden in de play-offs. Hekkensluiter ZPB speelde vorig weekend al haar laatste wedstrijd. 

Heren.png

Zaterdag 13 maart

Eredivisie Heren
16.30 uur Het Ravijn - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters Gransjean en Bervoets)
18.25 uur ZPB H&L Productions - AZC (scheidsrechters Hinds en Pool)
18.30 uur ZV De Zaan - ZV De Ham (scheidsrechters Van den Heuvel en Van Rossum)
19.00 uur ZVL-1886 - SVH (scheidsrechters Van der Loo en Korver)
20.00 uur UZSC - Widex GZC Donk (scheidsrechters Schapers en De Jong)
20.20 uur Polar Bears - Schuurman BZC (scheidsrechters Van Duijnen en Bijeman)

Eredivisie Dames
18.00 uur Het Ravijn - ZV De Zaan (scheidsrechters Van Zenderen en Van der Molen)
18.30 uur UZSC - Widex GZC Donk (scheidsrechters Nieuwkoop en Smit)
19.15 uur Polar Bears - ZVL-1886 (scheidsrechters Nieuwenhuizen en De Zwart)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,172