Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Vorig seizoen was GZC Donk - UZSC goed voor pittige duels | Beeldboot/Gertjan Kooij.
07 december 2018
Programma Eredivisie

Pijler van het weekend is de terugkeer van de Zaanse derby tussen ZV De Zaan en ZV De Ham in de Eredivisie. De burenruzie - ooit nog fraai in beeld gebracht door Bureau Sport - werd toen nog op het een-na-hoogste niveau gespeeld. Na de promotie van De Zaan ontmoeten beide ploegen elkaar voor het eerst sinds tijden weer in de hoogste klasse.

Voor de twee ploegen staat er naast prestige nog het nodige op het spel. Beide bivakkeren momenteel in de middenmoot, die behoorlijk spannend is met in ieder geval zes ploegen die binnen drie punten van elkaar staan. Bij winst van De Zaan zet de ploeg De Ham voorlopig op zes punten achterstand, de thuisploeg kan met de volle buit op gelijke hoogte komen. De wedstrijd is zaterdagavond hier - voor het eerst - live te volgen. 

Dringen geblazen
De middenmoot gaat verder met Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, Het Ravijn, Schuurman BZC en ZVL-1886. De eerste twee ploegen komen elkaar ook tegen zaterdag. Decor daarvan is de Amerena in Amersfoort. Schuurman gaat een nieuwe, ditmaal ‘Gelderse’ derby tegemoet tegen Polar Bears. De beren staan op scherp, zij verloren de laatste twee wedstrijden. ZVL wist afgelopen zaterdag na vier duels zonder overwinning te blijven weer eens te winnen. De Leidse ploeg kan die winst een goed vervolg geven wanneer het op bezoek gaat bij nummer laatst SVH.

Test voor UZSC
In de top van de Eredivisie volgt een zeer interessant treffen tussen koploper UZSC en nummer drie Widex GZC Donk. De Gouwenaren bleken tot nu toe de enige ploeg die de Utrechters konden bedwingen. Met 5-6 verlies en 6-6 gelijk – weliswaar voor de beker – is de aankomende wedstrijd de eerste ‘serieuze’ test voor UZSC in de competitie. 

Koppositie lonkt
AZC gaat zaterdag op bezoek bij ZPB H&L Productions. Bij eventueel Utrechts puntverlies kunnen de Alphenaren de koppositie pakken. 

Kwartet!
Ook in de Eredivisie Dames zijn er twee wedstrijden. Oorspronkelijk was de damescompetitie klaar voor wat betreft 2018. De duels Polar Bears – UZSC en Het Ravijn – ZVL-1886 van april zijn echter naar voren gehaald. Toevalligerwijs troffen de ploegen elkaar al in het bekertoernooi de afgelopen tijd. Voor Het Ravijn en ZVL betreft het zelfs de vierde ontmoeting binnen vier weken. 

Zaterdag 8 december
18.45 uur Widex GZC Donk - UZSC (scheidsrechters Schapers en Reemnet)
18.45 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - Het Ravijn (scheidsrechters Rutten en Van den Heuvel)
19.00 uur Schuurman BZC - Polar Bears (scheidsrechters Zwart en De Jong)
19.30 uur AZC - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Smit en Jansen)
19.45 uur ZV De Ham - ZV De Zaan (scheidsrechters Bervoets en Nieuwenhuizen)
20.15 uur SVH - ZVL-1886 (scheidsrechters Van der Molen en Taylan)

Vrijdag 7 december
20.00 uur Polar Bears - UZSC (scheidsrechter Van der Loo)
21.15 uur Het Ravijn - ZVL-1886 (scheidsrechters Smit en Jansen)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

zaanse%20derby.jpg
 

Beeld:
Vorig seizoen was GZC Donk - UZSC goed voor pittige duels | Beeldboot/Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

03 augustus 2019
Nina ten Broek verruilt komend seizoen Polar Bears voor de Italiaanse Serie A-club Rari Nantes Florentia. De net 18 jaar…
2,584
15 juli 2019
Het ‘keepersprobleem’ dat bij de Edese club ontstond na het vertrek van reservekeepster Sacha Kimenai en de aanstaande a…
1,624