Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Karlijn Brouwer (Het Ravijn) treft De Zaan in generale repetitie | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
01 februari 2019
Programma Eredivisie

In de Eredivisie Dames staan er dit weekend drie wedstrijden op het programma. Op zaterdag start de speelronde in Leiden, waar ZVL-1886 en Polar Bears elkaar voor het eerst sinds de finale om het landskampioenschap treffen. Sindsdien liggen de kaarten behoorlijk anders. Polar Bears is de ongeslagen koploper, ZVL staat puntloos onderaan. Desondanks zijn de Leidsen goedgemutst teruggekeerd van hun Europese bekerweekend van vorige week.

ZPB H&L Productions hervat de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen nummer twee Widex GZC Donk. Voor de Barendrechtse ploeg dateert de laatste competitiewedstrijd alweer van 24 november. De tegenstander uit Gouda is goed op dreef, met overwinningen op Het Ravijn en UZSC. Laatstgenoemde is een weekend vrij, wat ze gebruiken voor een trainingskamp in Barcelona. Het derde affiche is die tussen ZV De Zaan en Het Ravijn. De Zaan veroverde vorig weekend de eerste drie punten, Het Ravijn verloor juist de laatste twee wedstrijden en is wel toe aan een succesje. De wedstrijd staat volgende week ook op het programma voor de halve finales van de KNZB-Beker.

Dubbele weekenden
De Eredivisie Heren kent een volle speelronde met maar liefst acht wedstrijden. ZVL, UZSC, ZV De Ham en GZC Donk spelen een dubbel weekend. Voor UZSC de uitgelezen mogelijk om de koppositie te heroveren op AZC. Daarvoor dienen ze Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort in de Utrechtse derby en de dag erna ZVL te verslaan. AZC gaat op bezoek bij nummer laatst SVH. 

Op zaterdag zal de strijd in de subtop ook een interessante worden, met ZVL - Polar Bears en ZV De Zaan - Het Ravijn op het programma. Voor de Leidse ploeg kan het zomaar de laatste strohalm zijn om aansluiting met de top vier niet definitief te verliezen. Momenteel is dat gat negen punten. De Zaan tegen Het Ravijn is de nummer vijf tegen de nummer zes. Het is verschil is twee punten in het voordeel van de Zaanse ploeg.

Onderin lonken er punten voor De Ham en ZPB H&L Productions. Het verschil is slechts één punt wanneer ze elkaar in Krommenie treffen. ZPB boekte vorige week een overwinning op ZPC Amersfoort. De Ham was vorige week dichtbij met een 8-7 verlies van Polar Bears. 

Zaterdag 2 februari

Eredivisie Dames
18.00 uur ZVL-1886 - Polar Bears (scheidsrechters Van den Heuvel en Nieuwenhuizen)
18.55 uur ZV De Zaan - Het Ravijn (scheidsrechters Pool en Lamers)
19.05 uur ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk (scheidsrechters van Duijnen en Blikslager)

Eredivisie Heren
17.15 uur ZV De Zaan - Het Ravijn (scheidsrechters Van Slingerland en De Jong)
18.15 uur SVH - AZC (scheidsrechters Van Beuningen en Hinds)
19.30 uur ZVL-1886 - Polar Bears (scheidsrechters Pastoors en Dutilh-Dumas)
19.30 uur Schuurman BZC - Widex GZC Donk (scheidsrechters Van der Molen en Van Wanrooij)
19.45 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - UZSC (scheidsrechters Zwart en Nieuwkoop)
20.00 uur ZV De Ham - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Hoeksema en Taylan)

Zondag 3 februari

Eredivisie Heren
17.00 uur ZVL-1886 - UZSC (scheidsrechters Smit en Taylan)
20.00 uur ZV De Ham - Widex GZC Donk (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Van Zenderen)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Karlijn Brouwer (Het Ravijn) treft De Zaan in generale repetitie | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

03 augustus 2019
Nina ten Broek verruilt komend seizoen Polar Bears voor de Italiaanse Serie A-club Rari Nantes Florentia. De net 18 jaar…
2,584
15 juli 2019
Het ‘keepersprobleem’ dat bij de Edese club ontstond na het vertrek van reservekeepster Sacha Kimenai en de aanstaande a…
1,625