Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Dagmar Genee keert na haar blessure weer terug bij UZSC | Beeldboot/Gertjan Kooij.
22 februari 2019
Programma Eredivisie

Dit weekend kent de Eredivisie Dames weer een volledig programma. De afgelopen twee weken lag de competitie 'stil' vanwege bekerweekenden, op afgelopen zondag na, toen ZVL-1886 ZPB H&L Productions versloeg met 8-10. In tegenstelling tot de dames kennen de heren wel een 'rustig' weekend. Alleen SVH en Widex GZC Donk komen in actie.

Vorige week troffen zij elkaar ook al. Toen was SVH in Gouda dichtbij een stunt, maar verloor met 9-8 nipt van de Goudse ploeg. Deze week was er ook nieuws bij SVH. Tim van Gulik is benoemd als assistent-coach. De oud-speler van ZVVS, ZPB (twee periodes) en AZC zal op de bank plaatsnemen naast hoofdcoach Marco Booij.

De speelronde bij de dames opent in Zaandam met kersvers bekerfinalist ZV De Zaan tegen ZPB. Op de ranglijst schelen zij slechts drie punten van elkaar. In Nijverdal volgt twee uur later de clash tussen Het Ravijn en Polar Bears. Het missen van de bekerfinale zal nog steeds pijn doen bij de thuisploeg, zij treffen met Polar Bears juist degene die ze hadden willen treffen op 10 maart in Den Haag. Vorige maand speelden ze in Ede al tegen elkaar, toen zegevierde Polar Bears met 11-7.

In Leiden volgt de wedstrijd tussen ZVL-1886 en UZSC. De Leidse ploeg veroverde afgelopen zondag haar eerste punten van het seizoen. UZSC komt juist weer in actie na een lange break. Op 19 januari speelde de ploeg van Gerrit-Jan Schothans voor het laatst een officiële wedstrijd. 

Zaterdag 23 februari

Eredivisie Dames
17.15 uur ZV De Zaan - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Van den Brink en van Beuningen)
19.15 uur Het Ravijn - Polar Bears (scheidsrechters Gransjean)
20.00 uur ZVL-1886 - UZSC (scheidsrechters van Grimbergen en Dijkstra)

Eredivisie Heren
17.30 uur SVH - Widex GZC Donk (scheidsrechters Bervoets en Reemnet)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Dagmar Genee keert na haar blessure weer terug bij UZSC | Beeldboot/Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

25 mei 2019
Eredivisionist ZPB H&L Productions heeft in Jim van Es een nieuwe hoofdtrainer voor de damesselectie gevonden met in…
12 mei 2019
In het beslissende derde duel om het landskampioenschap is Widex GZC Donk erin geslaagd om Polar Bears voor de tweede ke…