Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Ex-international Lieke Klaassen traint na een gebroken hand inmiddels weer met de bal | Beeldboot/Gertjan Kooij.
15 maart 2019
Programma Eredivisie

In de Eredivisie Heren worden er op zaterdag zes wedstrijden gespeeld. Bekerkampioen sinds afgelopen zondag AZC treft ZVL-1886, de ploeg die de laatste weken in goede vorm verkeert. Onderin de ranglijst volgen ook interessante krachtmetingen met SVH tegenover Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort en ZV De Ham – Schuurman BZC.

Voor SVH ligt er de kans op de eerste overwinning van het seizoen, maar bovendien om het moraal richting de play-outs wat op te krikken. Samen met Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort zijn de Rotterdammers zo goed als zeker veroordeeld tot het spelen van degradatiewedstrijden. Voor de Amersfoorters is het de eerste wedstrijd zonder coach Hans van Zeeland die deze week opstapte. Zijn opvolger Lars van der Laan staat voor het eerst langs de kant. 

In Krommenie volgt een directe strijd om plek acht, momenteel ingenomen door de thuisploeg ZV De Ham. Zij ontvangen Schuurman BZC, dat een plek en een punt achterstaat. De vorige keer dat de ploegen elkaar troffen was in de kwartfinale van de KNZB-Beker. Toen werd Schuurman uit het toernooi gehaald vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. 

Twee jaar geleden nog de finale
Koploper UZSC gaat op bezoek bij Het Ravijn in Nijverdal, in 2017 nog de finale om het landskampioenschap. Het Ravijn boekte vorige week een belangrijke zege bij De Ham, na twee nederlagen op rij. Met de winst verkleinde de ploeg van Marc van Groen de achterstand op nummer zes ZV De Zaan tot twee punten. De Zaankanters krijgen op hun beurt Widex GZC Donk op bezoek.

GZC Donk voelt inmiddels de hete adem van Polar Bears en ZVL-1886. Wanneer Polar Bears wint van ZPB H&L Productions, staan de beren op gelijke hoogte met de Gouwenaren. Datzelfde geldt voor ZVL wanneer ze winnen. Al is die klus tegen AZC een stuk lastiger. 

Dubbel weekend voor ZPB en De Zaan
In de Eredivisie Dames mag ZPB na het veroveren van het eerste punt dit seizoen van vorige week tegen UZSC, gelijk vol aan de bak. Dit weekend speelt de ploeg van Krijn van Baarle namelijk twee wedstrijden. Op vrijdagavond komt ZV De Zaan op bezoek, zaterdagavond moet de ploeg zelf naar Ede toe om aan te treden tegen de kersverse bekerwinnaar Polar Bears.

Ook De Zaan kent een dubbel weekend. Na ZPB wacht zaterdag GZC Donk in een thuiswedstrijd. In Nijverdal komen Het Ravijn en UZSC elkaar voor de vierde keer dit seizoen tegen. Bij winst van de thuisploeg stoomt de ploeg door naar de plek drie ten koste van de Utrechtse formatie, dat zelf bij winst zeker lijkt van die derde plek.

Vrijdag 15 maart

Eredivisie Dames
20.15 uur ZPB H&L Productions – ZV De Zaan (scheidsrechters De Zwart en Jansen)

Zaterdag 16 maart

Eredivisie Dames
17.00 uur Polar Bears – ZPB H&L Productions (scheidsrechters Korver en Smit)
18.05 uur Het Ravijn – UZSC (scheidsrechters Taylan en Van den Brink)
19.45 uur ZV De Zaan – Widex GZC Donk (scheidsrechters Van der Molen en van Rossum)

Eredivisie Heren
16.30 uur Het Ravijn – UZSC (scheidsrechters Van der Loo en Gransjean)
18.00 uur ZV De Ham – Schuurman BZC (scheidsrechters Rutten en Pool)
18.15 uur ZV De Zaan – Widex GZC Donk (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Pastoors)
18.30 uur ZVL-1886 – AZC (scheidsrechters De Jong en Bijeman)
18.30 uur Polar Bears – ZPB H&L Productions (scheidsrechters Van Beuningen en Zwart)
20.40 uur SVH – Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters Van Wanrooij en Nieuwkoop)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Lieke Klaassen traint na een gebroken hand inmiddels weer met de bal | Beeldboot/Gertjan Kooij.

Reacties

Lees ook

25 mei 2019
Eredivisionist ZPB H&L Productions heeft in Jim van Es een nieuwe hoofdtrainer voor de damesselectie gevonden met in…
12 mei 2019
In het beslissende derde duel om het landskampioenschap is Widex GZC Donk erin geslaagd om Polar Bears voor de tweede ke…