Programma Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Iris Wolves (links) en Isabella van Toorn in duel | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Programma Eredivisie

De twaalfde speelronde van de Eredivisie Dames ziet alle ogen gericht staan op vrijdagavond, wanneer de dames van Polar Bears en Widex GZC Donk elkaar in een rechtstreeks duel om de koppositie treffen. Dit seizoen lieten beide ploegen één keer de punten liggen. Polar Bears deed dat verrassenderwijs twee weken geleden tegen UZSC (9-5 verlies). De Goudse ploeg verloor het eerdere treffen tegen de berinnen met 6-8. Precies daarom staat de Edese ploeg nu op onderling resultaat bovenaan. 

Gezien de onderlinge resultaten is Polar Bears dan ook licht favoriet. In de halve finale van de beker kwamen de ploegen elkaar al eerder tegen. De heenwedstrijd in Gouda eindigde in 10-10 gelijk, de return in Ede werd met 7-5 door de thuisploeg gewonnen. De blikvangers van de twee ploegen kwamen met een goed gevoel uit afgelopen weekend. Iris Wolves, Simone van de Kraats (Polar Bears), Nomi Stomphorst en Marloes Nijhuis (GZC Donk) veroverden met de Nederlandse waterpolodames de Europa Cup.

ZVL verrast ZV De Zaan
Afgelopen woensdagavond speelden ZV De Zaan en ZVL-1886 nog een inhaalduel. Daarin boekte de uitploeg een verrassend ruime 4-10 overwinning. Een opvallende rol was er weggelegd voor ZVL-keepster Janieke Oosting. Naast dat ze een strafworp stopte, wist ze ook nog te scoren. Met de winst haalde de Leidse ploeg de Zaankanters bij op de ranglijst, ze staan nu op een gedeelde vijfde plaats met negen punten.

ZVL gaat deze speelronde op bezoek bij UZSC. De Utrechtse ploeg kan bij winst de derde plek veiligstellen. ZV De Zaan speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Polar Bears. Een reprise van de bekerfinale begin vorige maand, toen met 13-10 gewonnen door Polar Bears. Ook GZC Donk speelt een tweede duel. Zij komen nog in actie tegen hekkensluiter ZPB H&L Productions.

Strijd om play-offs nadert climax
In de Eredivisie Heren kunnen zaterdag de eerste beslissingen vallen. Met name in de strijd om de laatste play-off-plekken. De sleutel ligt bij de duels tussen Schuurman BZC - Het Ravijn, ZV De Ham - ZVL-1886 en Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions. Waar de schijnwerpers vooral op de Oostelijke derby gericht zijn. Schuurman BZC vecht namelijk voor de laatste kans om de play-offs te halen. Bij verlies is de ploeg veroordeeld tot play-outs, bij een gelijkspel valt de beslissing volgende week, bij winst neemt het de achtste plek over van Het Ravijn. De Nijverdalse ploeg kan aan alle speculaties een einde maken door gewoon te winnen. Of het dan zeker is van play-offs is afhankelijk van het duel tussen GZC Donk en ZPB. Als ZPB punten verspeelt zijn de Nijverdallers zeker. 

Het resultaat van die wedstrijd is ook van belang voor ZV De Ham. De Hammers treden zaterdag aan tegen ZVL-1886. Bij winst of gelijkspel is De Ham zeker van een plek bij de eerste acht. Als de ploeg verliest, moeten Schuurman BZC en ZPB ook punten verspelen. 

De overige drie duels gaan tussen hekkensluiter SVH tegen nummer twee UZSC, koploper AZC treft de gedeelde nummer drie Polar Bears, en in Amersfoort volgt Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZV De Zaan.

Eredivisie Dames

Woensdag 3 april

ZV De Zaan - ZVL-1886 4-10
Periodestanden: 0-1, 1-5, 1-0, 2-4
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Bridget Leeson-Smith, Yara Galjé, Arlene Snoek, Blom van de Velde.
Doelpuntenmakers ZVL: Isis Keijzer 3, Marianne de Groot, Laura Roels, Duchanka Kammerman, Janieke Oosting, Rozanne Voorvelt, Moran Lindhout, Gina Sjardijn.

Vrijdag 5 april
20.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Taylan en Bijeman)

Zaterdag 6 april
16.20 uur ZV De Zaan - Polar Bears (scheidsrechters Van Grimbergen en Pastoors)
18.00 uur Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Van Rossum en Van Zenderen)
20.00 uur UZSC - ZVL-1886 (scheidsrechters Korver en Taylan)

Eredivisie Heren

Zaterdag 6 april
19.00 uur Schuurman BZC - Het Ravijn (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Smit)
19.00 uur SVH - UZSC (scheidsrechters Pool en Nieuwkoop)
19.30 uur AZC - Polar Bears (scheidsrechters Bervoets en Schapers)
19.30 uur ZV De Ham - ZVL-1886 (scheidsrechters Van der Molen en Nieuwenhuizen) LIVESTREAM
19.30 uur Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Hinds en Gransjean) LIVESTREAM
19.30 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZV De Zaan (scheidsrechters Hoeksema en Bijeman)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Iris Wolves (links) en Isabella van Toorn in duel vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,170