Supercup voor Polar Bears (v) en GZC Donk (m)

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Supercup voor Polar Bears (v) en GZC Donk (m)

De dames van Polar Bears en de heren van GZC Donk wonnen zondag ten koste van ZV De Zaan de eerste prijs van het seizoen. In twee leuke finales in Alpen aan den Rijn veroverden zij de Supercup.

De dames van de landskampioen uit Zaandam konden tegen het hechte Polar Bears hun favorietenrol niet waarmaken. De Griekse oefenmeester Petros Doudesis heeft zijn ploeg in korte tijd behoorlijk naar z’n hand weten te zetten. Hoewel ZV De Zaan in de eerste twee periodes iets sterker oogde en door drie doelpunten op rij uitliep naar 4-2, wist Polar Bears zich goed te herpakken. De Edese dames namen het initiatief langzamerhand over en bogen met vier goals op rij de stand om naar 4-6 eind derde periode. De sterk keepende Laura Steenbeek en de krachtige midvoor Iris Wolves zorgden in de laatste periode ervoor dat Polar Bears de voorsprong vasthield. Twee goede acties van Wolves leverden twee strafworpen op die Laura Schinkel en Lola Moolhuijzen benutten. ZV De Zaan probeerde met een hoge pressing nog te forceren, maar Wolves besliste de wedstrijd ruim een minuut voor tijd toen ze een zelf versierde manmeer snel tegen de touwen schoot: 6-9. Lieke Rogge deed daarna alleen nog iets terug voor de statistieken.

Polar Bears met Supercup
Polar Bears

Heren
De mannenfinale was minstens zo enerverend. Het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel, maar na de 1-0 van Jesse Nispeling ontspon zich een boeiend ‘gevecht’. Het werd de wedstrijd van de schutters. Aan de ene kant was het Mart van der Weijden die z’n rechterarm liet spreken. Hij scoorde zes keer, waarvan drie strafworpen. Bij ZV De Zaan was het de van een schorsing teruggekeerde Angelo Corver die zich met z’n makkelijke schot en durf wist te onderscheiden. Hij verschalkte GZC Donk-goalie Joran Westerveld vijf keer. Z’n vijfde (de 8-9) was de laatste keer dat ZV De Zaan op voorsprong kwam. Cas Westerwoudt (manmeer), Nispeling (backhand) en Jorn Winkelhorst (razendsnelle beweging) brachten de Gouwenaren eind derde periode op 11-10. Begin vierde periode liep de landskampioen via Van der Weijden en Stan van den Heuvel verder uit. Don Rempt hield ZV De Zaan nog even in leven, maar na een goede midvooractie van Winkelhorst greep Van der Weijden het nieuwe buitenkansje vanaf vijf meter met beide handen aan: 14-11.

Supercup

1 oktober 2023

Dames
ZV De Zaan – Polar Bears: 7-9
Periodestanden: 1-2, 3-2, 0-2, 3-3
ZV De Zaan: Lois den Ouden 2, Nerida Drewes 2, Bente Rogge 1, Maud Koopman 1, Lieke Rogge 1.
Polar Bears: Lola Moolhuijzen 4, Laura Schinkel 2, Renee de Kleer 1, Nina van de Geijn 1, Iris Wolves 1.

Heren
GZC Donk – ZV De Zaan: 14-11
Periodestanden: 1-1, 5-5, 5-4, 3-1
GZC Donk: Mart van der Weijden 6, Cas Westerwoudt 4, Jesse Nispeling 2, Stan van den Heuvel 1, Tijs Schouwerwou 1.
ZV De Zaan: Angelo Corver 5, Don Rempt 2, Pascal Janssen 1, Thomas Lucas 1, Jacopo Mandolini 1, Stan Meijn 1.

 

Beeld:
GZC Donk (Orange Pictures)
1,664

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…