Wie pakt de schaal? Programma finales Eredivisie

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
Wie pakt de schaal? Programma finales Eredivisie

De finale is aangebroken in de Eredivisie. Vrijdag barst de eindstrijd los. Zowel bij de heren als de dames maken GZC Donk en ZV De Zaan in een best-of-three uit wie de schaal omhoog mag tillen.

Feit is dat er nieuwe landskampioenen komen. De dames van GZC Donk onttroonden vorige week in de halve finale Polar Bears en bij de mannen schakelde de club uit Gouda regerend kampioen Het Ravijn al in de kwartfinale uit.

Dat zowel bij de mannen als de vrouwen GZC Donk en ZV De Zaan in de finale staan, is geen grote verrassing. In de competitie eindigden zij ook al bovenaan. Bij de heren verzamelde GZC Donk de meeste punten, bij de dames was dat ZV De Zaan.

De prijzenkast van ZV De Zaan puilt inmiddels al behoorlijk uit dit seizoen. Zowel de Zaanse mannen als de vrouwen wonnen de KNZB Beker en de Supercup. Toch is het geen abc'tje dat zij ook de titel en dus de 'treble' winnen. Een echte favoriet is lastig aan te wijzen. De damesfinalisten troffen elkaar vijf keer eerder dit seizoen. Twee keer was GZC Donk de betere (in de competitie), maar de ploeg van Mick van den Bree won drie keer in bekerverband. Bij de heren speelden GZC Donk en ZV De Zaan dit seizoen pas twee keer tegen elkaar. Beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd. Wat dat betreft kan het thuisvoordeel dus wel eens beslissend worden. Mocht het op een derde wedstrijd uitdraaien, dan is die bij de heren in Gouda en bij de dames in Zaandam. Op vrijdag en zaterdag zijn de finales wel aan elkaar gekoppeld. Vrijdag is het Groenhovenbad het strijdtoneel, zaterdag verplaatsen de finalisten zich naar de Zaanse Slag.

Finales Eredivisie

Vrijdag 12 mei

Heren
19:15 uur GZC Donk – ZV De Zaan | Livestream
Scheidsrechters: Van der Loo en Zwart

Dames
20:45 uur GZC Donk - ZV De Zaan | Livestream
Scheidrechters: Van Duijnen en Evers

Zaterdag 13 mei

Heren
16:00 uur ZV De Zaan – GZC Donk | Livestream
Scheidsrechters: De Jong en Dutilh-Dumas

Dames
18:00 ZV De Zaan - GZC Donk | Livestream
Scheidsrechters: Gransjean en Zwart

Zondag 14 mei (indien nodig)

Heren
15:00 uur GZC Donk – ZV De Zaan | Livestream
Scheidsrechters: n.n.t.b.

Dames
18:00 uur ZV De Zaan – GZC Donk | Livestream
Scheidsrechters: n.n.t.b.

Beeld:
Orange Pictures
LEES MEER OVER
2,517

Lees ook

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,160
De vrouwen van ZV De Zaan zijn zondag in Ede voor de negende keer in de historie Kampioen van Nederland geworden. De plo…
1,405