ZVL-1886: nieuwe gezichten in nieuw zwembad

Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
ZVL-1886: nieuwe gezichten in nieuw zwembad

Het nieuwe waterpoloseizoen staat voor de deur en waterpoloclub ZVL-1886 is klaar voor een frisse start met tal van nieuwe en talentvolle spelers in zowel de heren- als damesselectie. Met het nieuwe zwembad De Vliet als thuisbasis, dat voor het eerst in Leiden de mogelijkheid biedt voor het organiseren van officiële interlands in het binnenbad, belooft het een mooi seizoen te worden.

Damesselectie versterkt met terugkerende spelers en nieuw coaching team
De dames kunnen rekenen op de leiding van een vernieuwde trainersstaf bestaande uit hoofdcoach Jacco Vooijs en assistent-coaches Marloes Kijzers en Gert-Jan Coevert. Laatstgenoemde is ex-international en zal ook het tweede damesteam onder zijn hoede nemen. Terug van weggeweest is Moran Lindhout, die na drie jaar in Israël te hebben gespeeld, inclusief voor het nationale team, weer deel uitmaakt van ZVL-1886. Samen met meerdere talentvolle speelsters uit de eigen opleiding, die deze zomer ervaring opdeden in internationale toernooien met verschillende nationale jeugdselecties, is het damesteam klaar voor het nieuwe seizoen.

Nieuw: Jacco Vooijs (coach), Marloes Kijzers (assistent-coach), Gert-Jan Coevert (assistent-coach), Moran Lindhout (Israël)

Weg: Iefke van Belkum (coach), Marianne de Groot (assistent-coach), Renée de Kleer (Polar Bears), Anna Pauli (AEK Athene), Noha Zwiers (studie buitenland)

Heren verwelkomen nieuw talent en ervaren trainers
Bij de heren staat er ook een nieuwe trainersstaf met Milos Filipovic aan het roer, bijgestaan door de ervaren trainer Niels Joor en de jonge trainer Lars van Zijp. Het eerste herenteam heeft een flinke transformatie ondergaan met veel nieuwe en talentvolle spelers. Het team verwelkomt de 19-jarige Kroatische versterking Jaksa Mihaljevic van Mladost en Ezra de Zwaan (17) van AZC.

Daarnaast zullen talenten Mila Spee (17), Max Vercouteren (17), Zeppe Caboort (17) en Winston van Berkel (16) regelmatig aansluiten bij het eerste team. Max Reijchard (19) en David Voorvelt (18) zijn definitief toegetreden tot de hoofdmacht. Verder keerden Jeroen Willemsen, Jimmy Sjardijn en Vince Plouvier, na periodes bij respectievelijk ZPB, GZC Donk en De Ham, terug naar de Leidse herenselectie.

Nieuw: Milos Filipovic (coach), Niels Joor (assistent-coach), Lars van Zijp (assistent-coach), Jaksa Mihaljevic (Mladost), Ezra de Zwaan (AZC), Jeroen Willemsen (ZPB), Jimmy Sjardijn (GZC DONK), Vince Plouvier (De Ham)

Weg: John van den Burg (coach), Claudio Brancatello (De Zaan), Jelto Spijker (Spandau 04), Luka Jovanovic (onbekend), Gies Wijnhoven (Olympic Nice), Attila Kincses (onbekend)

Zwembad De Vliet: het nieuwe thuis van ZVL-1886
Het gloednieuwe zwembad De Vliet ZVL-1886 bevindt zich praktisch naast het buitenzwembad De Vliet aan de Voorschoterweg in Leiden. Het nieuwe binnenbad is met z’n afmetingen (35 meter lang) geschikt om officiële interlands af te werken. In het bad is rekening gehouden met het sfeervolle karakter dat de supporters kennen uit het knusse zwembad De Zijl, door de tribunes dicht op het bad te bouwen. Het Vijf Meibad wordt gesloopt, terwijl De Zijl nog wel in gebruik blijft.

Op zaterdag 14 oktober is de officieuze opening van het nieuwe zwembad, met de thuiswedstrijden van zowel het eerste heren- als damesteam. Dan worden ook de nieuwe topsportplannen vanuit het bestuur en Top Waterpolo Leiden gepresenteerd.

Bron: Persbericht ZVL-1886

 

Beeld:
Beeld (vlnr): Jaksa Mihaljevic, Vince Plouvier, Jeroen Willemsen en Moran Lindhout
2,444

Lees ook

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,148
De vrouwen van ZV De Zaan zijn zondag in Ede voor de negende keer in de historie Kampioen van Nederland geworden. De plo…
1,405