Programma Eredivisie & KNZB-Beker

Eredivisie Dames, KNZB-Beker, ManMeer!-Cup
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
17 januari 2020
Programma Eredivisie & KNZB-Beker

Gaat er een nieuwe stunt plaatsvinden in de beker? En wat zullen de verhoudingen in de Eredivisie Dames zijn ten opzichte van de eerste speelronde? Enkele vragen die opkomen bij het programma dit weekend, dat in het teken staat van de beker (KNZB-Beker en ManMeer!-Cup), daarnaast volgt er een volledige speelronde in de Eredivisie Dames.

Het programma van de dames is een kopie van de eerste speelronde van eind september, alleen spelen de uitploegen nu thuis. De uitslagen toen: ZVL-1886 Tetteroo won van Polar Bears (15-8), ZV De Ham veroverde de eerste punten door te winnen van SWOL 1894 (14-17), Widex GZC Donk maakte korte metten met ZV De Zaan (12-5), Het Ravijn was veel te sterk voor ZPB H&L Productions (18-10) en UZSC won nipt van PSV (10-9).

KNZB-Beker
In de KNZB-Beker zullen acht overgebleven teams strijden voor een plek in de halve finale. Zaterdag vinden de eerste wedstrijden plaats, de returns volgen een week later. De ogen zullen onder meer gericht zijn op ZV De Zaan - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. De Amersfoortse ploeg, dit seizoen actief in de eerste klasse, schakelde in de vorige ronde finalist van afgelopen seizoen GZC Donk uit.

Sindsdien is er wel het nodige veranderd in het team. De Servische midvoor Dejan Indjic ontbreekt sinds november vanwege problemen met zijn visum, in februari keert hij weer terug. Ook zal er noodgedwongen een beroep worden gedaan op keeper Arie van den Bunt. De 51-jarige oud-international zal spelen omdat eerste keeper Brian Beentjes geblesseerd is en reservedoelman Patrick Verhoeff niet speelgerechtigd is. Hij speelde dit seizoen al mee in de ManMeer!-Cup. Maar ook tegenstander De Zaan moet het zonder zijn eerste doelman doen. Ted Huijsmans is met Oranje mee naar het EK.

De overige kwartfinales gaan tussen AZC en ZVL, die elkaar in 2018 in de finale troffen. UZSC en Polar Bears, dit seizoen trok UZSC al reeds twee keer net aan het langste eind: 12-13 en 6-5 winst. En Schuurman BZC ontvangt ZPB, niet in eigen huis, maar noodgedwongen in Nijverdal vanwege problemen in het eigen zwembad.

Eelco Wagenaar (Polar Bears), Pascal Janssen (UZSC) en Thomas Lucas (ZV De Zaan) ontbreken ook vanwege het EK. 

Zaterdag 18 januari

Eredivisie Dames
15.20 uur ZPB H&L Productions - Het Ravijn (scheidsrechters Van den Heuvel en Nieuwenhuizen)
16.40 uur PSV - UZSC (scheidsrechters Van der Molen en Van Neutegem)
17.45 uur Polar Bears - ZVL-1886 Tetteroo (scheidsrechters Pool en Van Grimbergen) 
18.10 uur ZV De Zaan - Widex GZC Donk (scheidsrechters Evers en Van Duijnen)
18.50 uur ZV De Ham - SWOL 1894 (scheidsrechters Dijkstra en Van Beuningen)

KNZB-Beker Heren
18.30 uur ZVL-1886 Tetteroo - AZC (scheidsrechters De Jong en Bijeman)
19.30 uur ZV De Zaan - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechter Nieuwkoop)
20.00 uur Schuurman BZC - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Reemnet en Van der Loo)
20.15 uur UZSC - Polar Bears (scheidsrechters Taylan en Smit)

Ook staan dit weekend de kwartfinales van de ManMeer!-Cup op het programma.

2019-12-10_1159_0.png
Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…
13 mei 2023
De landstitel bij de vrouwen is voor ZV De Zaan. GZC Donk werd zaterdag in Zaandam met 13-9 verslagen. Daarmee kwam de s…
1,213