Polar Bears stelt Supercup veilig in laatste minuut

Eredivisie Dames, KNZB-Beker
Polar Bears stelt Supercup veilig in laatste minuut

De strijd om de Supercup bij de dames ging tussen Polar Bears en ZV de Zaan. De landskampioen uit Ede won de spannende strijd met 6-5.

 

Beide ploegen veranderden afgelopen zomer behoorlijk van kleur. Bij Polar Bears stopte clubicoon Nienke Vermeer en vertrokken sterkhouders Nina ten Broek en Simone van de Kraats naar het buitenland. ZV de Zaan zag Maud Koopman naar Hongarije vertrekken en kreeg met het driemanschap Wouter Veer, Thomas Lucas en Mick van den Bree een nieuwe trainerswind over zich waaien.

 

De nieuwigheden zorgden ook voor nog behoorlijk wat onwennigheden in het Alphense water. Maar omdat de landskampioen en bekerwinnaar elkaar goed in evenwicht hielden, was het een vermakelijk duel. Pas in de derde periode zorgden een mooie boogbal van Storm Willemsen en een manmeer-doelpunt van Fleurien Bosveld voor het eerste gaatje van twee doelpunten. Maar omdat Bente Rogge begin vierde periode Joanne Koenders twee keer van afstand prachtig passeerde, was de spanning met nog vijf minuten op de klok weer volledig terug: 5-5. Daarin werd er nog maar één keer gescoord. Het wat Jill Oort die 46 seconden voor tijd Zaan-goalie Britt Dobbelsteen verraste. De time-out van ZV de Zaan bracht geen ommekeer meer teweeg, waardoor de Supercup 2021 naar Ede gaat.

 

Polar Bears-coach Koen de Weerd keek tevreden terug. Vorig seizen verving hij Evangelos Doudesis al geregeld als hoofdcoach, maar nu pakte het team voor de eerste keer onder zijn leiding een prijs. “Ja, ik ben vereerd. Natuurlijk om met zo’n talentvolle groep te werken, maar ook om Eva op te volgen. Hij heeft veel betekend voor Polar Bears. Nu is het aan mij om de volgende stappen te zetten.” De Weerd gaf de kracht van zijn ploeg prijs. “We spelen altijd vanuit beweging en zijn fit. Mooi om gelijk een prijs te pakken, maar het zegt nog niet zoveel over het verloop van de competitie. Het zal voor ons een seizoen van uitdagingen worden. We zijn een jonge ploeg en zullen geregeld speelsters missen die met Jong Oranje op pad zijn. We kunnen nog veel leren en ook verrassen.”

 

Dat bleek vandaag in Alphen aan den Rijn.  

 

Zaterdag 4 september 201

 

Supercup Dames

 

Polar Bears – ZV de Zaan: 6-5

Periodestanden: 2-1, 1-2, 2-0, 1-2

Doelpunten Polar Bears: Fleurien Bosveld 2, Jill Oort 2, Lola Moolhuijzen en Storm Willemsen.

Doelpunten ZV de Zaan: Bente Rogge 3 en Yara Galjé 2.

Scheidsrechters: Erwin Schapers en Sander Gransjean.

Beeld:
OrangePictures.nl
LEES MEER OVER
2,036

Lees ook

Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,375
Een persbericht van ZVL-1886Leiden, 5 april 2024 – Afgelopen vrijdag 29 maart 2024 bracht het schokkende nieuws dat Jaco…