Lisa Backer naar Polar Bears

Eredivisie Dames, Oranje Jeugd
Lisa Backer naar Polar Bears

Lisa Backer speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Polar Bears. De 17-jarige keepster komt over van ZVL-1886 Center, waar ze haar volledige jeugdopleiding doorliep. Backer is de opvolger van Joanne Koenders (25), die na afgelopen seizoen met drie prijzen afscheid nam van Polar Bears.

“Bij Polar Bears heb ik meer mogelijkheden om tot speelminuten op het hoogste niveau te komen. De concurrentie bij ZVL is groot en dus lastig om daar nu tussen te komen”, verklaart Backer haar overstap. Backer had bij ZVL onder de meer de twintigjarige Janieke Oosting voor zich.

In de ploeg van Polar Bears kwam er een plek vrij na het vertrek van Koenders die zich nu richt op haar maatschappelijke carrière. “Het zal niet makkelijk worden om Joanne te vervangen, maar het is een hele mooie uitdaging voor een jonge keepster zoals ik”, aldus Backer. 

Backer woont sinds de zomer van 2021 doordeweeks in Eindhoven, waar ze haar vwo-opleiding en sport combineert op de Waterpolo Academie. Op de academie treft ze nog acht speelsters van Polar Bears: “Ik kijk er ook naar uit om nu daar met m’n teamgenoten samen te kunnen spelen.”

Vrouwencoach Koen de Weerd is blij met de komst van Backer. “Lisa heeft in de afgelopen jaren laten zien dat ze ontzettend veel potentie heeft. Ze heeft zich in Leiden en afgelopen seizoen ook in Eindhoven goed ontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat ze die lijn komend seizoen voort weet te zetten en op die manier belangrijk kan zijn voor onze ploeg.”

Momenteel is Backer met de Nederlandse jeugdploeg onder achttien jaar actief op het WJK in Belgrado.

Bron: Polar Bears

 

LEES MEER OVER
1,656

Lees ook

Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,435
Een persbericht van ZVL-1886Leiden, 5 april 2024 – Afgelopen vrijdag 29 maart 2024 bracht het schokkende nieuws dat Jaco…