Alfred van Dorp opvolger Evangelos Doudesis bij Polar Bears

Eredivisie Dames
Alfred van Dorp opvolger Evangelos Doudesis bij Polar Bears

Alfred van Dorp volgt na dit seizoen Evangelos Doudesis op als trainer/coach van de waterpolovrouwen van Polar Bears. De Griek gaat zich in zijn rol als assistent-coach van de nationale waterpolodames vanaf komende zomer volledig focussen op de kwalificatie voor- en voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Evangelos Doudesis kwam als speler van Polar Bears naar Ede, maar werd daarna al snel verantwoordelijk voor de hele dameslijn van de Edese Eredivisieclub. Hij trainde nagenoeg alle meisjestalenten bij de jeugd en leidde ondertussen het eerste team van de laatste plaats in de Eredivisie in 2016 naar de landstitel in 2018. Dit seizoen won hij ook de KNZB-Beker met Polar Bears. Daarmee is de kans voor Doudesis nog altijd aanwezig om met ‘de dubbel’ afscheid te nemen, want ook de Berinnen gaan in de playoffs voor het tweede kampioenschap op rij. 

Sinds twee jaar is Doudesis ook als assistent-coach verbonden aan het Nederlands damesteam, dat in 2018 in Barcelona Europees kampioen werd. Oranje wil volgend jaar voor het eerst sinds 2008 weer deelnemen aan de Olympische Spelen en de KNZB eist van haar stafleden dat ze in het Olympisch seizoen vrij zijn van clubverplichtingen. Met Alfred van Dorp is Polar Bears er in geslaagd al vroegtijdig een opvolger voor Doudesis binnen te halen.

20180413-A48R8119.jpg

De 48-jarige inwoner van Amersfoort speelde zelf jarenlang voor Eredivisionist ZPC Amersfoort (voorheen AZ&PC) en – tijdens zijn studie aan de University of Southern California in Los Angeles – ook vier jaar in Amerika. Daarnaast doorliep hij alle vertegenwoordigende jeugdteams van de bond. Nadat hij op 27-jarige leeftijd noodgedwongen moest stoppen als speler, trainde Van Dorp diverse jeugd- en seniorenteams bij zijn ‘eigen’ club in Amersfoort. Vorig seizoen was hij assistent-coach bij het eerste herenteam en dit jaar is hij hoofdtrainer van de damesselectie van ZPC Amersfoort en coach van het meisjes onder de 17-team in de Eredivisie B-Jeugd. In het dagelijks leven is Alfred van Dorp eigenaar van AvD Sports en AvD Company wear, twee bedrijven waarmee hij gepersonaliseerde (sport)kleding op de markt brengt.

Van Dorp hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken toen hij werd gevraagd het stokje van Doudesis over te nemen. “Ik heb altijd al warme banden gehad met Polar Bears. De club staat bekend om haar goede jeugdopleiding, zowel bij de mannen en de vrouwen. Hoewel ik mijn meiden van ZPC Amersfoort wel ga missen, is het voor mij een stap omhoog en een kans om op het hoogste niveau als trainer/coach aan de slag te gaan. Het is voor mijzelf en voor de dames van Polar Bears een mooie uitdaging om in Nederland om de prijzen te blijven spelen en ondertussen te bouwen aan de toekomst.” 

Saskia Moolhuijzen, vicevoorzitter en topsportcoördinator van de dameslijn van Polar Bears, is blij dat de club erin geslaagd is een waardige opvolger voor Evangelos Doudesis te vinden. “We zijn ‘Eva’ natuurlijk zeer dankbaar voor wat hij heeft neergezet met de dames. Er ligt een hele mooie mix van ervaring en talent in het water en er komt nog heel veel jong talent aan. Het is aan Alfred om verder te bouwen en nieuwe talenten in te passen. Verder vindt hij ook het clubgevoel erg belangrijk en past hij ook als persoon goed binnen de cultuur van Polar Bears.”

Bron: Persbericht Polar Bears

Beeld:
Marije van Wageningen.

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,172