Damescoach Alfred van Dorp vertrekt bij Polar Bears

Eredivisie Dames
Alfred van Dorp en zijn team | Mark Gunnink.
08 april 2020
Damescoach Alfred van Dorp vertrekt bij Polar Bears

De wegen van Alfred van Dorp als coach van het eerste damesteam en Polar Bears scheiden zich. Er bleek onvoldoende een match te bestaan tussen groep en trainer om volgend seizoen verder te gaan. 

Oorspronkelijk was van Dorp van plan om het seizoen met elkaar af te maken, maar gezien de KNZB vorige maand vanwege het coronavirus de competitie beëindigde heeft hij de beslissing nu al genomen.

“Ik ben tot het besluit gekomen omdat er wederzijds geen 100% vertrouwen in elkaar is”, aldus Van Dorp, die ondanks de beslissing terugkijkt op een prettige en leerzame periode. “Het is jammer dat het seizoen voorbij is. Ik denk dat we gezien onze derde plaats op de ranglijst zeker voor een stunt hadden kunnen zorgen in de play-offs.”

Polar Bears begon het seizoen aanvankelijk in mineur met een ruime nederlaag in de Supercup en twee nederlagen in de eredivisie die daarop volgden. Naarmate het seizoen vorderde ging de ploeg steeds beter draaien. “Na de moeizame start, met een nieuw team waar vier basisspeelsters weg waren gevallen, een nieuwe coach en een nieuwe spelopvatting, ging het steeds beter en denk ik dat we een goed seizoen gedraaid hebben. Ondanks het vertrek kijk ik met een goed gevoel terug op de afgelopen periode”. 

Van Dorp trad vorige zomer aan als opvolger van Evangelos Doudesis.

Bron: Persbericht Polar Bears

Beeld:
Alfred van Dorp en zijn team | Mark Gunnink.
2,274

Reacties

Lees ook

11 oktober 2020
De tweede speelronde in de eredivisie heren was normaal gesproken voor vier teams de eerste. Nadat vorige week twee duel…
10 oktober 2020
Nu de wedstrijden dit weekend zonder publiek worden gespeeld, hebben diverse clubs in allerijl livestreams opgezet om er…
2,960