De Ham en Henk ten Kley uit elkaar

Eredivisie Dames
De Ham en Henk ten Kley uit elkaar

Voor de damesselectie van ZV De Ham ZC vonden de laatste wedstrijden van het seizoen plaats op 28 en 29 april jl. Dit waren meteen de laatste wapenfeiten van hoofdtrainer Henk ten Kley waar De Ham na vier jaren afscheid van neemt.

Henk ten Kley maakte in het seizoen 2019/20 samen met Jeroen van Heun de overstap van ’t Y naar de dames van De Ham. Ten Kley startte als assistent trainer en coach van Dames 2. Toen lopende het seizoen Van Heun stopte als hoofdtrainer stond Henk klaar om het gat te vullen. Samen met keeperstrainer Marcel Kalkhoven zette hij de trainingen met de damesselectie voort, waarmee Henk De Ham een enorme dienst bewees. Ondanks de coronamaatregelen werden de trainingen voortgezet en Ten Kley stond ook klaar om de dames te leiden toen de competitie onder zware hygiëne maatregelen herstart werd.

Ten Kley heeft gedurende de vier jaar de damesselectie op niveau gehouden, hetgeen in de moeilijke coronajaren een hele prestatie is. In goed overleg hebben De Ham en Ten Kley besloten uiteen te gaan. De Ham gaat met de selectie op zoek naar een waardige opvolger, die mag voortborduren op de door Ten Kley gelegde basis. ZV De Ham ZC wenst Henk ten Kley veel succes in zijn verdere sportieve carrière.

Bron: ZV De Ham ZC

Beeld:
Henk ten Kley aan het werk bij de dames van De Ham (Marco Smit)
LEES MEER OVER
1,047

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,378