De Zaan op 'pole position' voor titel

Eredivisie Dames
De Zaan op 'pole position' voor titel

Met een 10-16 overwinning in Gouda op GZC Donk zetten de dames van ZV De Zaan zichzelf vrijdagavond op pole position voor de landstitel.

De ploeg van coach Mick van den Bree speelde een solide wedstrijd en liet zich niet van de wijs brengen toen de thuisclub aan het begin van de tweede periode op gelijke hoogte kwam na treffers van Maartje Keuning en Brigitte Sleeking (5-5). Met schoten uit de tweede lijn brachten Esmee Roijen en Lieke Rogge de 5-8 op het scorebord. Even later knalde aanvoerster Rogge een strafworp, nadat ze eerder een penalty over schoot, onberispelijk achter keepster Debby Willemsz (5-9). Sabine Bergsma maakte in de slotseconde van de tweede periode 7-11.

In het vervolg van het duel bleef De Zaan de wedstrijd controleren. De ploeg die eerder dit seizoen ook al de Supercup en de KNZB-beker wist te winnen, speelde de overtalsituaties goed uit. Aan Goudse kant benutte Sabine Bergsma een strafworp.

In het laatste part veranderde niet veel aan het spelbeeld. De Zaan nam de tijd om de aanval op te zetten, maar stuitte een aantal keren op Willemsz bij inzetten tussen de palen.

Finale best-of-3 vrouwen

Vrijdag 12 mei, wedstrijd 1, Gouda:

GZC Donk – ZV De Zaan 10-16 (3-5, 4-6, 1-3, 2-2).
GZC Donk: Maartje Keuning 3, Brigitte Sleeking 2, Marit van der Weijden 2, Sabine Bergsma 2, Kayleigh Schonewille 1.
ZV De Zaan: Lieke Rogge 4, Maxine Schaap 3, Kitty-Lynn Joustra 2, Maud Koopman 2, Esmee Roijen 1, Danique Sap 1, Bente Rogge 1, Takyiwa Sam 1, Marit van Tol 1.

Duel terugkijken? Klik dan hier.

Zaterdag 13 mei is om 18.00 uur wedstrijd 2 in zwembad De Slag in Zaandam | Livestream
Scheidsrechters: Gransjean en Zwart

Indien nodig komen beide ploegen zondag 14 mei opnieuw in actie in Zaandam (aanvang 18.00 uur).

(Door Marcel Tabbers)

Beeld:
Lieke Rogge, 4 goals. (Foto archief OrangePicturesNL)
LEES MEER OVER
1,238

Lees ook

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,147
De vrouwen van ZV De Zaan zijn zondag in Ede voor de negende keer in de historie Kampioen van Nederland geworden. De plo…
1,405