Forse versterking vrouwen Widex GZC Donk

Eredivisie Dames
14 september 2022
Forse versterking vrouwen Widex GZC Donk

Brigitte Sleeking en Maartje Keuning zijn komend seizoen weer in de Nederlandse Eredivisie te bewonderen. De waterpolo-internationals gaan voor Widex GZC Donk spelen. Ook keepster Debby Willemsz, Marit van der Weijden en Anouk Bergsma keren terug op het oude (Goudse) nest.

Sleeking (24) kwam afgelopen seizoen uit voor het Griekse Olympiakos Piraeus, waarmee ze zowel de landstitel, nationale beker als de Euro League (equivalent van de Champions League) wist te winnen. Ze is inmiddels een vaste waarde in Oranje en pakte deze zomer op het WK in Boedapest een fraaie bronzen medaille. Sleeking speelde eerder in Nederland voor MNC Dordrecht, ZVL-1886 en GZC Donk en was tevens actief voor het Spaanse CN Sant Andreu.

Ook Maartje Keuning (24) en Debby Willemsz (28) maken de overstap (terug) van de Spaanse naar de Nederlandse competitie. Keuning speelde de laatste twee seizoenen voor de topclub CN Sabadell en Willemsz verdedigde het doel van CE Mediterrani.

Keuning, die het WK met Oranje miste door een blessure maar onlangs wel weer meedeed aan het EK in Split, speelde in Nederland voor ZV De Zaan. Willemsz, die eind 2021 haar interlandloopbaan beëindigde, verdedigde de kleuren van De Kempvis, ZPB H&L Productions, GZC Donk en het Spaanse CN Mataro. 

Ook Marit van der Weijden gaat - na uitstapjes bij UZSC en het Spaanse CN Sant Andreu - komend seizoen weer voor de ploeg van Ingrid Veenhuis spelen. Van der Weijden (20) maakte afgelopen jaar haar debuut in Oranje. 

Last but not least keert Anouk Bergsma (23) na enkele jaren ZV De Zaan terug bij GZC Donk. 

Naast dit vijftal is de selectie van GZC Donk ook nog uitgebreid met vijf nieuwe jeugdspeelsters: Vaira ter Borg (Wiekslag/ZPB), Vera Megens (ZPB), Robine IJsselstijn (UZSC), Esmee Kraaibeek (ZVL) en keepster Esmee Volkers (De Ham).

Bron: Widex GZC Donk

Beeld:
Brigitte Sleeking op het EK in Split (BSR Agency)
3,045

Lees ook

22 januari 2023
Een vol Eredivisieweekend ligt achter ons. De heren van PSV boekten een verrassende zege op UZSC en de heren van Polar B…
1,806
20 januari 2023
Nadat vorig weekend de heren hun wedstrijden in de Eredivisie al hadden hervat, beginnen dit weekend ook de dames weer.…
1,252