Jacco Vooijs nieuwe trainer dames ZVL-1886

Eredivisie Dames
16 maart 2023
Jacco Vooijs nieuwe trainer dames ZVL-1886

Jacco Vooijs is komend seizoen de nieuwe damestrainer van Eredivisionist ZVL-1886. De 51-jarige geboren en getogen Katwijker volgt Iefke van Belkum (36) op, die het na drie seizoenen tijd vindt om het stokje over te dragen. Van Belkum blijft in een nader te definiëren rol betrokken bij de Leidse waterpolovereniging.

Vooijs, in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw, ziet het hoofdtrainerschap als een mooie vervolgstap in zijn trainerscarrière: “Inmiddels ben ik bijna tien jaar actief als trainer/coach in het waterpolo; vijf jaar bij de jeugd van Katwijk en nu vier jaar bij de dames van ZVL-1886. Eervol dat ik het vertrouwen van de club krijg om in de grote schoenen van Iefke verder te gaan. Net als Iefke vind ik het belangrijk dat wij jeugdspeelsters opleiden tot volwaardige Eredivisie-speelsters. En met veel eigen speelsters in een herkenbare speelstijl meedoen om prijzen.”

Iefke van Belkum over haar keuze om te stoppen: “De hoofdreden is dat ik meer tijd en vooral avonden thuis wil zijn bij mijn gezin. Daarnaast train ik veel van de meiden die nu in het eerste spelen al sinds de jeugd. Ik merk dat het goed is dat er een nieuwe trainer voor de groep komt. Met fris enthousiasme, nieuwe ideeën. En met Jacco hebben we iemand in de eigen gelederen die dat kan en wil. Bovendien kent hij de selectie inmiddels, gezien zijn ervaring als coach van het derde en tweede team. Ik blijf zeker betrokken bij de club, maar ben nog in overleg in welke rol precies. Daarnaast blijf ik trainer bij het Regionaal Training Centrum Leiden.”

De afgelopen drie jaar stonden onder leiding van Olympisch kampioen Iefke van Belkum in het teken van de eigen jeugd door laten stromen. Met het team draaide ZVL-1886 steevast mee met de beste teams van Nederland, speelde het verschillende rondes in zowel de Champions League als de Euro League en leverde het diverse speelsters af aan buitenlandse topclubs. 

Bron: ZVL-1886 Center

Beeld:
Jacco Vooijs
LEES MEER OVER
1,422

Lees ook

31 maart 2023
De dames van ZV De Zaan speelden donderdagavond de Zaanse inhaalderby tegen De Ham. Al snel was duidelijk dat de ploeg v…
26 maart 2023
De heren van UZSC beleefden een topweekend met overwinningen op Polar Bears en ZV De Zaan. Flemming Kastrop werd in beid…
1,725