Karin Kuipers versterkt staf dames Het Ravijn

Eredivisie Dames
Karin Kuipers versterkt staf dames Het Ravijn

Karin Kuipers is volgend seizoen de assistent-coach van Wicher Diallo bij het eerste damesteam van het Nijverdalse ZPC Het Ravijn.

De altijd goedlachse Kuipers speelde haar gehele carrière voor de Nijverdalse club, waarmee ze drie keer landskampioen en negen keer de KNZB-beker won. Ze werd met het nationaal team onder meer wereld- en Europees kampioen en nam deel aan de Olympische Spelen in Sydney. Ook werd ze driemaal gekroond tot beste speelster van de wereld. In 2013 kreeg ze zelfs een plekje in de internationale Hall of Fame, als derde waterpoloster ooit.

Na 25 jaar in het eerste te hebben gespeeld, was ze ook nog jaren actief in het tweede damesteam. “De afgelopen jaren trainde en speelde ze nog altijd met de passie en inzet die we van haar kennen, maar ook om jonge talenten op te leiden en te begeleiden”, aldus hoofdcoach Wicher Diallo. “De toevoeging van Karin bij het eerste damesteam zorgt voor een extra shot aan ervaring in ons begeleidingsteam. Haar winnaarsmentaliteit zal ze op verschillende manier op de groep overbrengen.”

Kuipers: “We hebben momenteel een fris en jong team, met veel talentvolle speelsters. Een mooie mix van meiden die de ambitie hebben om de komende jaren in het Nederlands team te spelen, en een aantal die het hoogste niveau waterpolo wil combineren met studie of werk. Daarnaast staan nóg jongere en kansrijke speelsters te popelen om te leren in ons tweede damesteam, dat al vele jaren in de top van de landelijke Reserve Eredivisie uitkomt, om vervolgens door te stomen naar het eerste. Een mooie damesselectie, waar we nog heel lang van kunnen genieten in Nijverdal.”

Waarmaken van (topsport)ambities
Het verwezenlijken van de topsportambities van de meiden ziet Karin als een van haar prioriteiten het aankomende seizoen. “Ik richt mij op kennisoverdracht en het inbrengen van mijn ervaring met het ontwikkelen van de resultaatgerichtheid die nodig is om wedstrijden samen te winnen. Ik wil jonge talentvolle meiden helpen om hun ambities daadwerkelijk waar te maken. Daarbij richt ik mij op de volledige begeleiding van deze meiden, dus zowel in als buiten het water. Een taak waar ik echt enorm veel zin in heb!”

Persbericht Het Ravijn

Beeld:
Karin Kuipers bij haar afscheid als speelster (Andre Gorter)
LEES MEER OVER

Lees ook

Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,170