Landskampioenschap dames dit weekend beslist

Eredivisie Dames
Landskampioenschap dames dit weekend beslist

Dit weekend wordt de landskampioen bij de dames bekend. De finale gaat tussen ZV De Zaan en Polar Bears. Uiterlijk zondag weten we wie de schaal omhoog mag houden.

Een uitgesproken favoriet is lastig aan te wijzen. ZV De Zaan sloot de reguliere competitie af op de eerste plek en heeft daardoor het thuisvoordeel. Regerend kampioen Polar Bears eindigde de competitie negen punten achter de ploeg van Wouter Veer, maar is zeker in staat het de Zaanse dames lastig te maken. De ontmoetingen tussen De Zaan en Polar Bears waren steevast spannend. De balans slaat zelfs door in Ede’s voordeel: Polar Bears won drie van de vier onderlinge ontmoetingen. Mocht het aankomen op een derde wedstrijd, dan is de Zaanse Slag zondag het decor van de ontknoping.

Op weg naar de finale versloeg ZV De Zaan in de kwartfinale PSV met respectievelijk 22-3 en 16-4 en in de halve finale werd er in twee wedstrijden afgerekend met Widex GZC Donk: 12-3 en 4-3. De dames van Polar Bears gingen er in de kwartfinale tegen De Ham tweemaal met de winst vandoor (17-10 en 12-6). In de halve finale wonnen de Berinnen tweemaal van UZSC: 10-6 en 13-8.

Eredivisie Dames

Play-off finale 2021-2022 (best-of-three)

Vrijdag 25 maart
20:15 uur ZV De Zaan - Polar Bears | livestream
Scheidsrechters: Bijeman en Dutilh-Dumas

Zaterdag 26 maart
18:45 uur Polar Bears – ZV De Zaan | livestream
Scheidsrechters: Schapers en Gransjean

Zondag 27 april (indien nodig)
15:30 uur ZV De Zaan – Polar Bears | livestream
Scheidsrechters: Zwart en Taylan

Beeld:
De selectie van ZV De Zaan
LEES MEER OVER
2,176

Lees ook

Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,377
Een persbericht van ZVL-1886Leiden, 5 april 2024 – Afgelopen vrijdag 29 maart 2024 bracht het schokkende nieuws dat Jaco…