Landstitel voor vrouwen ZV De Zaan

Eredivisie Dames
Landstitel voor vrouwen ZV De Zaan

De landstitel bij de vrouwen is voor ZV De Zaan. GZC Donk werd zaterdag in Zaandam met 13-9 verslagen. Daarmee kwam de stand, na een 10-16 overwinning in Gouda een dag eerder, in de best-of-3 finale op 2-0. De Zaanse club pakte tevens de ‘treble’. Eerder dit seizoen werd Polar Bears zowel in de Supercup als in de bekerfinale verslagen.

Een goede tweede en derde periode van de thuisclub vormden de basis voor de ruime overwinning in – weer – een solide duel. Tot 3-3 bleef GZC Donk in het spoor, maar daarna nam De Zaan het heft in handen. Snelle aanvallen werden met een doelpunt afgerond en ook de overtalsituaties hadden een hoog rendement.

Halverwege was de voorsprong opgelopen naar 7-4. Voor het ingaan van de laatste periode stond er 13-7 op het scorebord dat - in tegenstelling tot bij de mannen - de hele wedstrijd goed functioneerde. Twee doelpunten van Marit van der Weijden bepaalden de eindstand.

De euforie was groot bij de thuisclub. “Vorig jaar waren we overal tweede. Nu winnen we alle prijzen”, jubelde Zaan-keepster Britt van den Dobbelsteen. Collega-sluitpost Debby Willemsz van GZC Donk vond dat ZV De Zaan dit weekend de betere ploeg was. “We konden het niet oplossen en ze pakken terecht te landstitel.’” Of de goalie morgen de Goudse mannen aan gaat moedigen? “Natuurlijk ga ik dat doen. Nu maar hopen dat zij wel winnen.”

Voor ZV De Zaan was het overigens het eerste landskampioenschap als fusievereniging. Voorloper (ZWV-)Nereus veroverde eerder zeven keer de titel, waarvan de laatste in het seizoen 2000-2001.

Finale best-of-3 vrouwen

Vrijdag 12 mei, wedstrijd 1, Gouda:

GZC Donk – ZV De Zaan 10-16 (3-5, 4-6, 1-3, 2-2).
GZC Donk: Maartje Keuning 3, Brigitte Sleeking 2, Marit van der Weijden 2, Sabine Bergsma 2, Kayleigh Schonewille 1.
ZV De Zaan: Lieke Rogge 4, Maxine Schaap 3, Kitty-Lynn Joustra 2, Maud Koopman 2, Esmee Roijen 1, Danique Sap 1, Bente Rogge 1, Takyiwa Sam 1, Marit van Tol 1.

Zaterdag 13 mei, wedstrijd 2, Zaandam:
ZV De Zaan – GZC Donk 13-9 (4-3, 3-1, 6-3, 0-2).
ZV De Zaan: Kitty-Lynn Joustra 3, Bente Rogge 3, Maud Koopman 2, Lois den Ouden 2, Maxine Schaap 1, Takyiwa Sam 1, Danique Sap 1.
GZC Donk: Marit van der Weijden 4, Brigitte Sleeking 2, Maartje Keuning 1, Sabine Bergsma 1, Gaby van Dijk 1.

Duel terugkijken? Klik dan hier.

(Door Marcel Tabbers)

Beeld:
Orange Pictures
LEES MEER OVER
1,349

Lees ook

Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,164