Marit van der Weijden naar UZSC

Eredivisie Dames
12 juli 2019
Marit van der Weijden naar UZSC

Marit van der Weijden verruilt Widex GZC Donk voor een nieuw avontuur bij UZSC. Ondanks haar jonge leeftijd (17) heeft Van der Weijden al ervaring opgedaan in de Eredivisie en de Euro League. Daarnaast maakt zij deel uit van de Jong Oranje-selectie. 

“Ik heb een goede jeugdopleiding gehad bij GZC Donk en afgelopen jaar landskampioen geworden met dames 1. Een mooie teamprestatie! Ik wil me heel graag verder persoonlijk ontwikkelen op de midvoorpositie om ooit mijn droom - de Olympische Spelen halen - waar te maken. Ik ben nog maar 17 en kan nog heel veel leren. Bij UZSC kom ik in het water te liggen met Vivian Sevenich en Leonie van der Molen. Mooie leermeesters op de midvoor.”

UZSC heeft Esther Scheij zien vertrekken naar PSV Waterpolo en heeft met de komst van Marit van der Weijden alle posities goed bezet.

(Bron: persbericht UZSC)

Beeld:
Marit van der Weijden (foto UZSC)
LEES MEER OVER
1,850

Reacties

Lees ook

19 mei 2020
Na een jaar afwezigheid gaat Evangelos Doudesis weer aan de slag in zijn oude rol als damescoach van Polar Bears. Doudes…
1,796
25 april 2020
Na vier seizoenen nemen UZSC en Gerrit-Jan Schothans afscheid van elkaar. Schothans besloot op zoek te gaan naar een nie…
2,601