Nerida Drewes versterkt De Zaan

Eredivisie Dames
02 juni 2023
Nerida Drewes versterkt De Zaan

Terwijl de waterpolodames van ZV De Zaan nog aan het nagenieten zijn van het winnen van de landstitel, zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen dat in september start alweer begonnen. De 27-jarige oud-international Nerida Drewes maakt bekend de overstap van UZSC naar ZV de Zaan te maken. Een welkome versterking voor het aankomende seizoen 2023/2024 waarin de Zaanse waterpolodames ook weer Europa in gaan om te spelen om de prijzen.

Nerida heeft een lange waterpolo-cv waarop meerdere prijzen vermeld staan. Zo won zij met de Nijverdalse vereniging Het Ravijn de Supercup en speelde zij meerdere malen de bekerfinale. De afgelopen jaren kwam zij uit voor het eerste team van UZSC uit Utrecht, waar zij ook woonachtig is. Met hen haalde zij ook diverse titels binnen waaronder ‘de triple’ in 2016-2017. Nerida was in het seizoen 2020/2021 en 2021/2022 topscorer van de Eredivisie.

Nerida: "Na een mooie periode van zeven jaar bij UZSC, waarin ik verschillende prijzen heb mogen winnen, merkte ik de afgelopen maanden dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Het perspectief wat ZV de Zaan mij biedt en de ambities van de club passen hier naar mijn mening goed bij. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van deze ploeg die zowel in de Eredivisie als Europa mooie resultaten heeft neergezet."

Ook trainer Mick van den Bree is blij met haar komst. “Nerida is een speelster die je er goed bij kunt hebben. Ze weet het net goed te vinden. Met haar ervaring kan ze ook jonge speelsters goed coachen. Daarnaast past ze goed bij onze ambitie voor aankomend seizoen waarin we ook weer Europa in gaan. We kunnen deze versterking goed gebruiken.”

Bron: ZV De Zaan

Beeld:
Nerida Drewes
LEES MEER OVER
1,536

Lees ook

20 september 2023
Het nieuwe waterpoloseizoen staat voor de deur en waterpoloclub ZVL-1886 is klaar voor een frisse start met tal van nieu…
1,807
15 september 2023
Het landskampioensteam van ZV de Zaan heeft deze zomer vijf talentvolle speelsters verwelkomd, terwijl het afscheid neem…
1,628