Niels Joor nieuwe coach dames ZVL-1886, Biurakn Hakhverdian assistent

Eredivisie Dames
Niels Joor nieuwe coach dames ZVL-1886, Biurakn Hakhverdian assistent

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend gezicht binnen de club en brengt veel ervaring mee door zijn lange carrière als speler én coach op het hoogste niveau. De afgelopen jaren vervulde hij verschillende rollen binnen ZVL-1886.

Joor keert terug naar een groep jonge, getalenteerde speelsters, van wie velen hij al begeleidde in de jeugdopleiding van ZVL-1886. Onder zijn leiding werden veel van de huidige selectieleden landskampioen bij de meisjes onder 17 jaar. Ook als coach van de herenselectie boekte hij succes, met als beste resultaat een tweede plaats in de competitie. Afgelopen seizoen ondersteunde hij Milos Filipovic in diens eerste jaar als coach van de herenselectie.

“Ik heb er enorm veel zin in om met deze meiden aan de slag te gaan,” vertelt Joor enthousiast.    “Ik ken veel van hen nog uit de jeugd en het is fantastisch om te zien hoe ze zich hebben ontwikkeld. We gaan samen werken aan een gedreven en hecht team.”

Technisch directeur Iefke van Belkum-Nederend voegt toe: “Bij ZVL-1886 vinden we het belangrijk dat onze topsporters zich kunnen ontwikkelen in een veilige, inclusieve en gedreven omgeving.  Joor past goed bij deze visie en we zijn blij dat hij deze rol op zich neemt.”

Daarnaast kondigt ZVL-1886 aan dat Olympisch kampioen Biurakn Hakhverdian de rol van assistent-coach op zich neemt. Hakhverdian, die eerder al met Joor samenwerkte in de jeugdopleiding, brengt veel ervaring, tactische kennis en enthousiasme mee naar het damesteam.

“Ik kijk er echt naar uit om weer met Niels en de damesselectie aan de slag te gaan,” zegt Hakhverdian. “ Toen ik een aantal jaar geleden assistent-coach was bij de damesselectie met Jacob Spijker, kwamen deze meiden er af en toe bij als aanstormend talent. Nu gaan we werken aan een volwassen, stabiel team. Samen creëren we een omgeving waarin iedereen zich verder kan ontwikkelen en eigenaarschap neemt over haar eigen rol en groei. Ik hoop dat mijn ervaring bijdraagt aan het     succes van deze groep.”

Van Belkum-Nederend sluit af: “Met deze nieuwe aanstellingen zie ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet. De combinatie van Joors’ ervaring en Hakhverdians’ achtergrond belooft veel goeds voor onze damesselectie.”

De staf wordt compleet gemaakt door teammanager Ellen Pronk, die inmiddels haar vijfde seizoen ingaat. Pronk zorgt voor de organisatorische zaken en biedt al lange tijd stabiliteit en persoonlijke aandacht voor alle speelsters.

Over ZVL-1886
ZVL-1886 heerst als de onbetwiste grootmacht in de zwemsport, met bijna 1800 leden. Als afkorting voor Zwem Vereniging Leiden, herinnert '1886' aan het glorieuze jaar waarin de eerste zwemvereniging van Leiden het werd opgericht. Met een uitgebreid aanbod, inclusief waterpolo, triatlon en wedstrijdzwemmen, evenals zwemlessen die voldoen aan de strenge richtlijnen van de KNZB, biedt ZVL-1886 een omgeving waarin iedereen op eigen niveau kan zwemmen en sporten. Maar bovenal staat de vereniging bekend om het creëren van hechte sociale banden, waarbij het creëren van onderlinge connecties net zo belangrijk wordt geacht als het neerzetten van sportieve prestaties.

 

 

Lees ook

Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,375
International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,313