Nomi Stomphorst versterkt staf vrouwenploeg Polar Bears

Eredivisie Dames
Nomi Stomphorst versterkt staf vrouwenploeg Polar Bears

Oud-international Nomi Stomphorst zal de rest van het seizoen hoofdcoach Koen de Weerd bijstaan als assistent van het vrouwenteam van Polar Bears. Dit weekend zal Stomphorst, wanneer de ploeg De Zaan (zaterdag) en De Ham (zondag) ontvangt, al langs de kant staan.

“De vraag kwam eigenlijk precies op het juiste moment” vertelt Stomphorst (30), die al enkele jaren samenwoont in Ede. “Ik ben er natuurlijk een tijdje uit geweest, maar coachen zat wel altijd in m’n achterhoofd. Sinds ik niet meer speel leid ik een ander leven en dat wilde ik eerst goed voor elkaar hebben. Nu kan ik op een laagdrempelige manier met coaching kennismaken en dat verder ervaren. Het is een mooie kans.”

Cultuurbewaker
Stomphorst nam na de Olympische Spelen van Tokio in 2021 afscheid als speelster, waar de Nederlandse ploeg tot de zesde plaats reikte. Het was een afsluiting van een rijke carrière waarin Stomphorst uitgroeide tot een van de cultuurbewakers van het nationale team en onder meer de Europese titel won in 2018 en de WK-finale haalde in 2015. Stomphorst speelde haar gehele carrière voor GZC Donk waarmee ze drie keer landskampioen werd.

Na haar afscheid begon ze aan de politieacademie en nam een tijdje afstand van waterpolo. Wel was ze eerder al eens assistent bij Jong Oranje op een WJK en gaf de afgelopen tijd clinics aan diverse jeugdteams van ZPC Amersfoort.

Bepalende weken
“Ik hoop dat ik Koen goed kan aanvullen en de speelsters op weg kan helpen. Dit weekend zal ik proberen om met iedereen kennis te maken. Verder is het doel om een bijdrage te leveren aan een succesvol seizoen. Er komen mooie tijden aan met het einde van de competitie en de bekerfinale volgende week.” Tijdens de bekerfinale ontbreekt Stomphorst overigens vanwege al bestaande plannen, dan zit oud-speelster Nienke Vermeer als assistent op de bank.

Meer ervaring
Bij Polar Bears bestond de wens om meer ervaring toe te voegen aan het team. “Zowel vanuit de staf als de groep en met het oog op de aankomende play-offs wilden we daar gas op geven”, aldus Floranne Cavalje-van der Ham, lid van de technische commissie topsport Polar Bears.

“We hebben een zeer jonge en talentvolle groep, maar vanwege het afscheid van diverse speelsters in de afgelopen jaren missen we ervaring. Nomi heeft dat met alles wat ze bereikt en meegemaakt heeft in haar carrière in overvloed. Daarmee kan ze de meiden een paar stappen verder brengen en een meer dan uitstekend verlengstuk van Koen zijn.”

Ook De Weerd is die mening toegedaan. “We hebben elkaar eerder gesproken over een dergelijke rol en ik ben blij dat ze nu onderdeel uitmaakt van de staf. Op veel vlakken is Nomi een goede aanvulling op het team en op mij als coach in het bijzonder. Vanwege haar ervaring op het hoogste niveau, maar zeker ook omdat ik denk dat onze persoonlijkheden elkaar goed aanvullen.”

Stomphorst blijft in eerste instantie voor dit seizoen, daarna zal worden bekeken hoe het van beide kanten is bevallen.

Bericht: Polar Bears

Beeld:
Nomi Stomphorst als speelster van GZC Donk (Mark Gunnink Fotografie)
LEES MEER OVER
1,167

Lees ook

Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,168