Play-offs: Polar Bears en Widex GZC Donk op verwachte voorsprong

Eredivisie Dames
Met vier treffers was Dagmar Genee op stoom | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Play-offs: Polar Bears en Widex GZC Donk op verwachte voorsprong

Na de eerste duels in de halve finale van de play-offs staan Polar Bears en Widex GZC Donk op 1-0. De Edese ploeg won met 8-4 vrij gemakkelijk van Het Ravijn. GZC Donk had het tegen UZSC een stuk lastiger, de Goudse ploeg keek sinds begin tweede periode tegen een achterstand aan, en wist die in de laatste periode pas om te buigen.

"Halverwege de vierde periode was de koek op", keek UZSC-coach Gerrit-Jan Schothans terug. Zijn ploeg moest midvoor Esther Scheij vanwege ziekte missen, ook de tweede midvoor Hanna Hogervorst is al geruime tijd afwezig. Daardoor waren de Utrechters aanvallend flink lamgelegd. Echter stond aanvoerder Dagmar Genee op met vier treffers. "Dagmar speelde een uitzonderlijk goede wedstrijd. Ook verdedigend zat het lang goed dicht bij ons. Toen we in die vierde periode achterkwamen zochten we geforceerd naar de gelijkmaker, toen kregen we er meer om onze oren."

De Goudse ploeg stelde in de laatste periode orde op zaken. Achtereenvolgend wisten Isabella van Toorn, Marloes Nijhuis en Anouk Vermeulen te scoren en de stand naar de uiteindelijke einduitslag van 8-5 te tillen. Vanavond volgt de return in Utrecht.

In de andere halve finale tussen Polar Bears en Het Ravijn opende de uitploeg uit Nijverdal goed en pakte een 1-2 voorsprong na de eerste periode. Daarna brak de periode voor de berinnen aan. 17 minuten kreeg de ploeg geen treffer tegen en wist zelf via Luna de Vries (2), Iris Wolves, Laura Schinkel en Fleurien Bosveld vijf keer te scoren. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, hoewel Het Ravijn nog een buitenkansje kreeg. Begin vierde periode scoorde Yasemin Smit de 6-3 en even later mocht Lieke Klaassen aanleggen vanaf vijf meter. Polar Bears-keepster Joanne Koenders stopte de strafworp echter en zo speelde de thuisploeg de wedstrijd uit. Ook vanavond volgt de return in Nijverdal.

po_1.png

Donderdag 2 mei
Widex GZC Donk - UZSC 8-5
Periodestanden: 1-1, 1-2, 3-2, 3-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: Anouk Vermeulen 2, Melissa Dongelmans 2, Marloes Nijhuis 2, Nomi Stomphorst, Isabella van Toorn.
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 4, Saloua Maafi.

Polar Bears - Het Ravijn 8-4
Periodestanden: 1-2, 3-0, 2-0, 2-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 2, Luna de Vries 2, Simone van de Kraats 2, Iris Wolves, Laura Schinkel.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemin Smit 2, Sophie Veldhuis, Lot Stertefeld.

Vrijdag 3 mei
20.00 uur Het Ravijn - Polar Bears (scheidsrechters Reemnet en Zwart).
20.00 uur UZSC - Widex GZC Donk (scheidsrechters De Jong en Dutilh-Dumas). LIVESTREAM

(Evt.) Zondag 5 mei
17.00 uur Polar Bears - Het Ravijn (scheidsrechters Gransjean en Smit).
15.45 uur Widex GZC Donk - UZSC (scheidsrechters Taylan en Nieuwenhuizen).

Beeld:
Met vier treffers was Dagmar Genee op stoom | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,169