Play-offs: Polar Bears en Widex GZC Donk 'terechte finalisten'

Eredivisie Dames
Melissa Dongelmans nam haar ploeg op sleeptouw richting de finale | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Play-offs: Polar Bears en Widex GZC Donk 'terechte finalisten'

Polar Bears en Widex GZC Donk gaan uitmaken wie zich mag kronen tot Nederlands kampioen van het seizoen 2018-2019. Beide ploegen staken dit seizoen met kop en schouders boven de rest van de Eredivisie Dames uit en zijn dan ook de terechte finalisten, zo concludeerden de beide verliezende trainers van respectievelijk Het Ravijn en UZSC. 

De returns waren evenbeelden van de eerste wedstrijden op donderdagavond. In Nijverdal bleef Het Ravijn twee periodes gelijk (3-3) met Polar Bears, daarna namen de berinnen afstand en wonnen uiteindelijk met 7-13. "We beginnen goed, uiteindelijk verliezen we de wedstrijd dik", vertelde Jan Mensink aan RTV Oost. "Op het laatst moesten we risico's nemen voor de winst. Als je in de zone blijft spelen, dan spelen zij de tijd weg en win je sowieso niet. Dus de uitslag is wat geflatteerd, daar doen we onszelf wat tekort mee maar de beste ploeg gaat door naar de finale." Voor Polar Bears wordt het de derde play-off finale op rij en met twee eerdere bekerfinales achter elkaar geven de berinnen nu al in de laatste vijf grote nationale finales acte de présence.

Tessa Stutterheim en Lisanne Zonder speelden hun laatste wedstrijd voor het eerste van Het Ravijn. Zij namen de wedstrijd afscheid

Spanning tot in de slotfase
In Utrecht bleef de wedstrijd tot in de uiterste slotfase spannend. UZSC hield GZC Donk tot diep in de laatste periode gelijk met een 7-7 tussenstand. Toen Anouk Vermeulen vlak voor de laatste minuut de uiteindelijke eindstand van 7-9 binnenschoot, was het gedaan. In de eerste wedstrijd stond UZSC-captain Dagmar Genee op, in de return was dat aan collega-aanvoerder Melissa Dongelmans van GZC Donk. Met vijf belangrijke treffers sleepte ze haar ploeg er doorheen richting de finale. 

Ook UZSC-coach Gerrit-Jan Schothans kon leven met GZC Donk als finalist. "Wij hebben goed gepiekt aan het einde van het seizoen en het waren twee spannende wedstrijden. Het ging aanvallend een stuk beter dan gister, we hadden tot de laatste minuut de druk erop. In het vierde part hield Debby Willemsz onze schoten goed tegen en wisten ze op de counter te scoren. Donk is de terechte finalist." De Goudse ploeg stond in 2015 voor het laatst in de nationale eindstrijd.

De finales worden volgend weekend gespeeld. Te beginnen op vrijdagavond met de eerste wedstrijd in Ede.

po_2.png

Vrijdag 3 mei
Het Ravijn - Polar Bears 7-13
Periodestanden: 1-2, 2-1, 1-4, 3-6
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Nienke Bouwmeester 2, Yasemin Smit, Lotte Beunk, Tessa Stutterheim, Lot Stertefeld, Sophie Veldhuis.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 3, Laura Schinkel 3, Nienke Vermeer 2, Lola Moolhuijzen, Iris Wolves, Marit Bergers, Nina ten Broek, Luna de Vries.

UZSC - Widex GZC Donk 7-9
Periodestanden: 2-2, 3-3, 2-2, 0-2
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 2, Marese Borgts, Sam Jutte, Loïs Hoeben, Cecil Bas, Saloua Maafi.
Doelpuntenmakers Widex GZC Donk: Melissa Dongelmans 5, Kahly Kruisinga 2, Nomi Stomphorst, Anouk Vermeulen.

Eerdere uitslagen

Donderdag 2 mei
Widex GZC Donk - UZSC 8-5
Periodestanden: 1-1, 1-2, 3-2, 3-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: Anouk Vermeulen 2, Melissa Dongelmans 2, Marloes Nijhuis 2, Nomi Stomphorst, Isabella van Toorn.
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 4, Saloua Maafi.

Polar Bears - Het Ravijn 8-4
Periodestanden: 1-2, 3-0, 2-0, 2-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 2, Luna de Vries 2, Simone van de Kraats 2, Iris Wolves, Laura Schinkel.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemin Smit 2, Sophie Veldhuis, Lot Stertefeld.

Beeld:
Melissa Dongelmans nam haar ploeg op sleeptouw richting de finale | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,172