Polar Bears versterkt zich met keepster Laura Steenbeek

Eredivisie Dames
15 juli 2019
Polar Bears versterkt zich met keepster Laura Steenbeek

Het ‘keepersprobleem’ dat bij de Edese club ontstond na het vertrek van reservekeepster Sacha Kimenai en de aanstaande afwezigheid van Joanne Koenders, die komend seizoen fulltime met het Nederlands team zal meetrainen, is uitstekend opgevuld met de komst van Laura Steenbeek. De 21-jarige keepster komt over van het Franse NN Nice.

Steenbeek stapte op 18-jarige leeftijd over richting de Côte d'Azur, nadat ze daarvoor eerst een jaar bij UZSC, daarna ZPB en vervolgens nog een seizoen bij UZSC had gekeept. “Na drie jaar is het tijd om weer terug naar Nederland te komen”, verteld de inwoner van Austerlitz. “Bij Nice zijn het drie mooie, maar ook verschillende seizoenen geweest waarin we elk jaar een ander team hadden. Dat maakte het leuk, maar ook lastig.” 

In die jaren was ze de enige prof in het team. “Een hele ervaring, maar soms heb je niet zoveel te doen. Er waren een aantal Franse internationals die ook overdag trainden, maar ook veel speester die overdag naar school moesten. Nu ga ik ook weer werken naast het waterpolo.” In Frankrijk eindigde ze met haar ploeg in het eerste jaar als derde, daarna werd ze twee keer achter elkaar tweede. In haar laatste twee seizoenen werd ze twee keer uitgeroepen tot beste keeper van de competitie. 

Het contact met de Edese club werd gelegd via Evangelos Doudesis. De Griekse oefenmeester die onlangs afscheid nam en zich ook een jaar zal focussen op de Nederlandse selectie in Zeist. “Evangelos kende ik nog van Jong Oranje. Hij belde me op en vertelde over de situatie en vond me een goede persoon om bij Polar Bears te gaan keepen. Daar was ik blij mee en hoopte ik eigenlijk ook op, want ik wil graag meedoen om de prijzen en bij Polar Bears kan dat. Daarnaast zal het niveau tijdens de trainingen en wedstrijden ook hoger liggen.”

Sinds Steenbeek vertrok uit Nederland stond Polar Bears drie keer in de nationale finale waarvan er één werd gewonnen. Ook veroverde de ploeg de beker. “Polar Bears is echt gegroeid en dat vind ik ook wel mooi. Het is een jong team, maar presteren heel goed. Ik ga m’n best en doen en hoop dat ik iets kan toevoegen van wat ik in Frankrijk heb geleerd.”

Door weer in Nederland actief te zijn hoopt ze ook in beeld komen bij de nationale selectie. “Er ligt nu een kans open voor jonge keepsters. Dat zal een lastige uitdaging worden, maar je weet het nooit. Het is wel een doel van me, ook omdat ze waarschijnlijk niet met maar twee keepsters zullen trainen.”

Bron: Persbericht Polar Bears.

Beeld:
Beeldboot / Gertjan Kooij.
1,716

Reacties

Lees ook

19 mei 2020
Na een jaar afwezigheid gaat Evangelos Doudesis weer aan de slag in zijn oude rol als damescoach van Polar Bears. Doudes…
1,800
25 april 2020
Na vier seizoenen nemen UZSC en Gerrit-Jan Schothans afscheid van elkaar. Schothans besloot op zoek te gaan naar een nie…
2,602