Polar Bears voorbij GZC Donk na zinderende slotfase

Eredivisie Dames
Polar Bears-keepster Joanne Koenders juicht | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Doelpunten in de laatste minuten - zelfs laatste seconden - zijn het waterpolo niet vreemd. Maar het staaltje scoreverloop dat Polar Bears en Widex GZC Donk gisteravond in Ede vertoonden, was bloedstollend. Het goedgevulde zwembad de Peppel, decor van de eerste finalewedstrijd,  gonsde vooraf al van opwinding. Mede doordat zowel de dames- als de herenploeg van beide verenigingen tegenover elkaar stonden die avond. Die opwinding zou alleen maar toenemen.

De thuisploeg ging het laatste kwart in met een 4-3 voorsprong, die de berinnen enkele minuten daarvoor voor het eerst grepen via Nina ten Broek. De Goudse ploeg richtte zich echter op en treffers van Kahly Kruisinga en Lindi Stolle deden de wedstrijd kantelen. De eerste winst lag voor het grijpen. Toch geschiedde er nog een ultiem wonder.

Het signaal voor de laatste minuut had net geklonken, toen Iris Wolves vanaf de midvoor de 5-5 binnenjoeg. Het kon nog gekker. Marit Bergers kegelde zestien seconden voor het einde de 6-5 binnen. Signaal voor GZC-coach Patrick van den Heuvel voor een time-out. Het gehele zwembad hield haar adem in. Het plannetje om Melissa Dongelmans te laten aanleggen voor een laatste, ultieme kans lukte wel, alleen haar schot eindige op een blok. Reden voor de toeschouwers om nog een laatste keer te ontploffen.

Vanavond volgt duel nummer twee in Gouda.

Vrijdag 10 mei
Polar Bears - Widex GZC Donk
Periodestanden: 0-1, 3-2, 1-0, 2-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 2, Nienke Vermeer, Nina ten Broek, Marit Bergers, Iris Wolves.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Nomi Stomphorst, Isabella van Toorn, Melissa Dongelmans, Kahly Kruisinga, Lindi Stolle.

Zaterdag 11 mei
19.30 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Van Duijnen en Van der Loo) LIVESTREAM

(Evt.) Zondag 12 mei
15.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Gransjean en Van den Heuvel)