Programma Eredivisie Dames

Eredivisie Dames
Keepster Ymke van der Waal (ZVL) treft zaterdag GZC Donk | Beeldboot/Gertjan Kooij.
Programma Eredivisie Dames

In de Eredivisie Dames volgen er aanstaande zaterdag drie wedstrijden. Aankomend bekerfinalist Polar Bears heeft een weekend vrij. Daarbij werd ook het duel van 9 maart tegen Widex GZC Donk verplaatst naar 5 april. Tegenstander in de finale ZV De Zaan treft UZSC in een uitwedstrijd.

De aanstaande affiches zijn een kopie van de openingspeelronde in november. Een goed ijkpunt dus om te kijken of de verhoudingen zijn veranderd. Op die derde november verloor ZV De Zaan in eigen huis met 7-9 van UZSC. Voor beide ploegen is er sindsdien het nodige veranderd met speelsters die naar het buitenland vertrokken. Op de ranglijst is het verschil zes punten in voordeel van de Utrechtse ploeg.

In Gouda volgt de wedstrijd tussen GZC Donk en ZVL-1886. In het eerste duel leed ZVL nog een ruime nederlaag van maar liefst 3-14. Sindsdien lijkt de Leidse ploeg wat beter in haar vel te steken. Ze verloor afgelopen tijd alleen nog maar met nipte cijfers van UZSC en Polar Bears. En werd er tegen ZPB H&L Productions de eerste overwinning behaald.

De Barendrechtse ploeg ontvangt zaterdag Het Ravijn. Betreft de uitslagen lijkt ook ZPB in een opwaartse spiraal te zitten, met kleine nederlagen van 8-10 en 7-5 tegenover eerdere ruime nederlagen. Het Ravijn kent juist een lastige periode. Na de winterstop verloor de ploeg drie van haar vier wedstrijden. Al had de ploeg van Jan Mensink met Polar Bears (2x) en GZC Donk een lastig programma. 

Zaterdag 2 maart

Eredivisie Dames
16.45 uur Widex GZC Donk - ZVL-1886 (scheidsrechters Reemnet en Bijeman)
17.45 uur ZPB H&L Productions - Het Ravijn (scheidsrechters Rutten en Van der Molen)
18.15 uur UZSC - ZV De Zaan (scheidsrechters Korver en Schapers)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Keepster Ymke van der Waal (ZVL) treft zaterdag GZC Donk | Beeldboot/Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,485