Programma finale play-offs Eredivisie Dames

Eredivisie Dames
Beeld van de strafworpenserie tijdens het treffen vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
10 mei 2019
Programma finale play-offs Eredivisie Dames

In de komende twee, misschien drie wedstrijden volgt de ultieme apotheose van de Eredivisie Dames. Met een finale tussen Polar Bears en Widex GZC Donk strijden de twee beste ploegen uit de competitie tegen elkaar.

Polar Bears staat op de drempel van de eerste dubbel sinds 2009. In dat succesvolle seizoen werd na de beker ook de landstitel veroverd ten koste van Het Ravijn. Oud-speelsters Marieke van der Ham en Mieke van der Sloot waren toen de uitblinkers, maar ook de huidige midvoor Nienke Vermeer was van de partij. Tegen GZC Donk moet een nieuw succesvol hoofdstuk worden geschreven. Het is bovendien de derde nationale finale op rij voor de berinnen. 

Drie jaar droogte
GZC Donk staat nu inmiddels al drie jaar 'droog'. In 2015 veroverde de Goudse ploeg het landskampioenschap ten koste van ZVL. Uitgerekend Polar Bears is sindsdien een grote sta-in-de-weg gebleken richting nieuw succes. Vorig seizoen blokkeerden de berinnen twee keer de toegang tot een finale voor de Gouwenaren. Eerst voor de beker en later voor het kampioenschap. Overigens verloor Polar Bears toen het eerste duel in eigen huis na strafworpen. Ook dit seizoen was het weer raak. In de halve finale van het bekertoernooi versperde de ploeg van Evangelos Doudesis opnieuw de doorgang richting een finale. 

De berinnen in de favorietenrol
Polar Bears heeft de favorietenrol als regerend kampioen, koploper van de reguliere competitie en bovendien wist het in vier ontmoetingen dit seizoen, drie keer te winnen. De berinnen zijn de ‘gejaagde’ ploeg. Of ligt de druk toch bij GZC Donk? Naast de drie verliespartijen eindigde het vierde duel gelijk. Coach Patrick van den Heuvel moet dus een beter plan bedenken dan in de voorgaande wedstrijden om de ploeg te kunnen verslaan.

Smullen voor de statistici; Polar Bears mag zich sinds de landstitel van vorig seizoen het meest succesvolle damesteam van de afgelopen tien jaar noemen. Totaal veroverde de Edese club drie landstitels. Mochten ze dit jaar het kampioenschap niet prolongeren, verschuift die titel naar een andere vereniging: GZC Donk. 

po%20d.png
 
Vrijdag 10 mei
19.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Reemnet en Nieuwkoop)

Zaterdag 11 mei
19.30 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Van Duijnen en Van der Loo) LIVESTREAM

(Evt.) Zondag 12 mei
15.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Gransjean en Van den Heuvel)

Beeld:
Beeld van de strafworpenserie tijdens het treffen vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

19 mei 2020
Na een jaar afwezigheid gaat Evangelos Doudesis weer aan de slag in zijn oude rol als damescoach van Polar Bears. Doudes…
1,776
25 april 2020
Na vier seizoenen nemen UZSC en Gerrit-Jan Schothans afscheid van elkaar. Schothans besloot op zoek te gaan naar een nie…
2,596