SANDER ROELOFS NIEUWE HOOFDCOACH VROUWEN ZPC HET RAVIJN

Eredivisie Dames
SANDER ROELOFS NIEUWE HOOFDCOACH VROUWEN ZPC HET RAVIJN

Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het eerste team speelde. Na zijn spelerscarrière coachte hij verschillende jeugdteams en afgelopen seizoen maakte hij de overstap naar de damesselectie. Aankomend seizoen is Sander Roelofs de nieuwe hoofdcoach van de dames van ZPC Het Ravijn. 

Roelofs noemt het bijzonder dat hij de kans krijgt om deze talentvolle groep te coachen en verder te ontwikkelen. “Ik sta voor een spannende en eervolle uitdaging, met een jonge en talentvolle ploeg”. Zijn doel is om voort te bouwen op de sterke basis die er al ligt en de huidige selectie naar een hoger niveau te tillen. “Het afgelopen jaar heb ik als dames 2 coach veel mogen leren van Wicher Diallo. Het wordt een hele klus om zijn tactisch vermogen te evenaren, maar ik heb zijn nummer en ik voel mij goed voorbereid door de lessen die ik van hem heb mogen leren” aldus Roelofs. 

Een belangrijk speerpunt van Roelofs is de ontwikkeling van jonge speelsters. “Zij vertegenwoordigen de toekomst van onze club en ik ben vastbesloten om hen samen met onze mooie staf te begeleiden, zowel op sportief als op maatschappelijk vlak. In een tijd waarin de druk op jonge sporters groot is, wil ik samen met hen werken aan een goede balans tussen topsport en persoonlijke groei”. 

Roelofs realiseert zich dat dit een pittige opgave is, maar heeft enorm veel zin in het nieuwe seizoen. Hij wordt daarbij ondersteund door verschillende oud topspelers en speelsters met een schat aan ervaring. Karin Kuipers blijft aankomend in haar huidige rol als assistent coach. Samen met de speelsters, staf en de trouwe supporters, is Roelofs vastbesloten om aankomend seizoen energiek en attractief waterpolo te laten zien. 

Hilda Wouters, voorzitter van de topsportcommissie, is blij met de benoeming van Sander Roelofs als hoofdcoach voor Dames 1. " Met zijn ervaring en bewezen capaciteiten in het trainen en coachen, kunnen we het grote potentieel aan jonge speelsters binnen onze vereniging optimaal benutten. Onze doelstelling is om de aankomende jaren deze talenten in te passen in Dames 1 en daarmee te strijden om de prijzen. Met Sander als hoofdcoach hebben we er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken." 

Ook is er nog ander nieuws. Kim Okoli, Kari Ankone en Polina Oleksandra zullen zich aankomend seizoen voegen bij de damesselectie van ZPC Het Ravijn. Okoli en Ankone zijn geen nieuwe gezichten bij Het Ravijn. De 25-jarige Okoli speelde tot 2018 drie seizoenen bij Het Ravijn. 

“Na zes mooie seizoenen bij Swol 1894 begon het weer te kriebelen om opnieuw de uitdaging aan te gaan richting de topsport wereld”.. Okoli wil zich graag blijven ontwikkelen als midvoor en hoopt met haar ervaring bij te kunnen dragen aan behalen van de successen binnen de damesselectie.

Een andere oud bekende van Het Ravijn is de 22 jarige Kari Ankone. “Na een goed gesprek met Sander (Roelofs) heb ik besloten om weer voor Het Ravijn te gaan spelen” aldus Ankone. “Ik heb het altijd gezellig gehad bij Het Ravijn en kijk er naar uit om weer in het Nijverdalse water te liggen”. 

Naast twee speelsters wordt de damesselectie ook versterkt met keepster Polina Oleksandra. De van herkomst Oekraïense speelde de afgelopen twee jaar bij SV Blau-Weiβ Bochum. Oleksandra beschrijft de sfeer binnen Het Ravijn als vriendelijk. “De meiden zijn erg aardig en staan klaar om te ondersteunen waar nodig” geeft Oleksandra aan, “ik merkte vanaf de eerste training dat ik mij graag verder wil ontwikkelen binnen het Ravijn”.. Oleksandra hoopt bij Het Ravijn haar keepersvaardigheden te ontwikkelen en samen met het team mooie resultaten te behalen. 

Roelofs geeft aan erg blij te zijn met de toevoeging van ervaren speelsters Kim en Kari. “Daarnaast versterkt Polina ons als extra keepster, wat een waardevolle aanwinst is. Deze nieuwe dames brengen naast ervaring ook een frisse dynamiek naar onze ploeg” aldus Roelofs.

1,375

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalen…
1,313