UZSC pakt de landstitel

Eredivisie Dames
UZSC pakt de landstitel

UZSC is zaterdag kampioen van Nederland geworden. Het is de eerste landstitel voor de ploeg uit Utrecht die in de finale in twee duels te sterk was voor Polar Bears. Na de nipte winst op vrijdag (10-9), maakte UZSC het een dag later in Ede – ondanks een sterke start van Polar Bears – gedecideerd af: 5-8. 

UZSC-coach Gerrit-Jan Schothans, in 2010 al eens kampioen als coach van Polar Bears, haalde na afloop opgelucht adem. “Polar Bears speelde weer erg sterk, ik ben heel blij dat we het in twee wedstrijden hebben afgemaakt. In de eerste twee periodes waren we zelfs de mindere ploeg. Ik denk toch dat dat te maken had met spanning. In de rust ben ik even boos geworden en toen we daarna de eerste goal maakten (Danique Lauritsen, 3-3, red.), wist ik dat het goed zou komen.” 

Uitblinker Leonie van der Molen (drie doelpunten) maakte na de wedstrijd bekend een punt achter haar carrière te zetten. “Ik heb m’n hele leven alles over gehad voor waterpolo en meestal met veel plezier, maar ik weet dat er nog zoveel meer is en dat ik zoveel meer kan. Dat wil ik nu gaan ontdekken. Heel mooi om het op zo’n manier af te sluiten. Beter kan niet!” aldus de oud-international die dit seizoen met UZSC alles won wat er binnen de landsgrenzen te winnen viel. Het jaar startte met de winst van de Supercup en in maart werd ook de KNZB-beker veroverd. 

Nienke Vermeer van Polar Bears slikte de teleurstelling weg. “Terugkijkend denk ik dat we het gisteren hebben laten liggen. Als de wedstrijd toen één minuut langer had geduurd, hadden we gewoon gewonnen. Natuurlijk overheerst de teleurstelling op dit moment, maar ik ben ook heel trots op dit jonge team. We hebben door blessures behoorlijk wat klappen moeten opvangen dit seizoen. We zijn vaak van samenstelling gewisseld en dat hebben we met elkaar steeds goed ingevuld. We bleven heel stabiel. Dat is alleen maar een groot compliment waard. Ik denk echt dat wij de kampioen van de toekomst zijn.”

Klik HIER voor de samenvatting van de NOS.

Sfeer in de Peppel
Sfeer in de Peppel

Leonie van der Molen in actie tijdens haar laatste wedstrijd
Leonie van der Molen in actie tijdens haar laatste wedstrijd

Nienke Vermeer juicht
Nienke Vermeer juicht

Gerrit-Jan Schothans haalt traditiegetrouw een nat pak
Gerrit-Jan Schothans haalt traditiegetrouw een nat pak

UZSC geniet van de champagne
UZSC geniet van de champagne

UZSC viert de eerste landtitel in haar historie
UZSC viert de eerste landtitel in haar historie. Foto's: Beeldboot / Gertjan Kooij
 
Eredivisie dames

Finale

Vrijdag 28 april
UZSC – Polar Bears: 10-9
Periodestanden: 1-1, 4-2, 3-3, 2-3.
Doelpunten UZSC: Sonja Schroder 3, Amarens Genee 2, Nerida Drewes 2, Leonie van der Molen, Emma van Rossum en Liselotte Smits.  
Doelpunten Polar Bears: Brigit Mulder 3, Simone van der Kraats 2, Iris Wolves, Fleurien Bosveld, Anne Paardekooper en Nienke Vermeer. 

Zaterdag 29 april
Polar Bears – UZSC: 5-8
Periodestanden: 1-0, 2-2, 1-3, 1-3
Doelpunten Polar Bears: Brigit Mulder, Iris Wolves, Vivian Sevenich, Simone v/d Kraats en Nienke Vermeer.
Doelpunten UZSC: Leonie van der Molen 3, Nerida Drewes 2, Danique Lauritsen, Amarens Genee en Dagmar Genee.

LEES MEER OVER

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,485