Versterkingen dames ZV De Zaan

Eredivisie Dames
25 juni 2022
Versterkingen dames ZV De Zaan

De waterpolodames van ZV de Zaan dat de komende drie jaar onder leiding staat van Mick van den Bree, voegt drie nieuwe spelers toe aan de selectie. Ook international Maud Koopman keert na een jaar afwezigheid weer terug.  

Jong Oranje speelsters Lois den Ouden (foto boven) en Esmee Roijen wonen allebei op de Waterpolo Topsport Campus in Eindhoven. Den Ouden kwam vorig seizoen uit voor UZSC. Roijen heeft vanaf jaar jeugd bij ZVL gespeeld. Beide speelsters zijn 17 jaar en spelen ook in Jong Oranje.  

Maud Koopman keert na een jaar in het buitenland gespeeld te hebben weer terug. Afgelopen jaar speelde zij bij het Hongaarse Ferencvaros. Koopman ziet er naar uit om haar opgedane ervaring te delen met het team.  

Tot slot zal de Finse keepster, Erika Alander meetrainen met de selectie. Zij komt uit voor het Fins Nationaal team en speelde afgelopen half jaar in Nederland bij ZV Haerlem. Zij wil vooral groeien als keepster en indien mogelijk wedstrijden meespelen op het hoogst niveau van Nederland.  

Mick van den Bree staat dit jaar voor het eerst als hoofdtrainer aan de badrand en hij is blij met de versterking. “We zitten met de damesselectie al een aantal jaren in een stijgende lijn. En met de komst van jonge speelsters, in combinatie met de ervaren speelsters, kunnen we deze trend blijven voortzetten. Ik kijk nu al uit naar een mooi en succesvol seizoen.” 

Maud Koopman
Maud Koopman keert na een Hongaars jaar terug naar ZV De Zaan

Bron: ZV De Zaan 

Beeld:
Lois den Ouden
LEES MEER OVER
2,045

Lees ook

03 augustus 2022
Lisa Backer speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Polar Bears. De 17-jarige keepster komt over van ZVL-1886 Cen…
1,491
08 juli 2022
Fleurien Bosveld (24) heeft een mooie transfer gemaakt. De 24-jarige speelster verwisselt landskampioen Polar Bears voor…
1,232