Waterpolozussen De Vries terug naar Het Ravijn

Eredivisie Dames
Waterpolozussen De Vries terug naar Het Ravijn

Noa en Luna de Vries keren terug naar Zwem- en Poloclub Het Ravijn, waar ze aankomend seizoen het eerste team versterken in de Eredivisie. De zussen zijn opgegroeid bij de Nijverdalse club, waar ze vanaf de pupillen als kleine meisjes doorgroeiden naar vaste waarden in het eerste team.

De talentvolle Noa de Vries (18) speelde afgelopen seizoen voor het Hongaarse Scentesi VK uit Szentes. Daar wist ze met haar team de halve finale van de Hongaarse beker te bereiken, speelt met de senioren nog de Danube League in Servië en met het o19 team van haar club speelt ze nog play-offs. Daarnaast bereidt ze zich momenteel voor op het Europees- en wereldjeugdkampioenschap deze zomer met Jong Oranje. Ze kiest bewust voor een terugkeer naar Het Ravijn. “Ik wil mijn studie afmaken aan de Young Talent Academy in Nijmegen en zal dit gaan combineren met de trainingen in Nijverdal en het programma van de nationale selectie.”

De 21-jarige aanvalster Luna de Vries (foto boven) debuteerde op haar vijftiende in het eerste damesteam van Het Ravijn. In 2017 vertrok ze voor haar studie naar Arnhem en ging in Ede voor Polar Bears spelen. In haar eerste seizoen was zij onderdeel van het kampioensteam dat na acht jaar weer landskampioen werd. Luna is na het door corona geplaagde seizoen 2019-2020 gestopt met waterpolo en heeft zich vervolgens volledig gericht op het behalen van haar studie Marketing en Communicatie in Nijmegen. “Ik heb het spelen meer gemist dan ik had verwacht! Ik ben nog jong en wil het plezier weer terugkrijgen in dit mooie spelletje. De huidige trainer/coach Wicher Diallo ken ik goed vanuit mijn jeugdopleiding. Hij ziet voor mij een belangrijke rol weggelegd in de jeugdige selectie. Ik heb er erg veel zin in!”

De zussen zijn blij om aankomend seizoen weer samen te kunnen spelen. Noa: “Ik vind het mooi dat mijn zus de keuze heeft gemaakt om ook weer te gaan waterpoloën. Aankomend seizoen hebben we een jonge, talentvolle selectie. Luna heeft natuurlijk vijf jaar op het hoogste niveau gespeeld en die ervaring kunnen we goed gebruiken. Daarnaast is er veel talent in ons team van meisjes onder 17, die dit jaar deels al bij de senioren hebben meegespeeld en aankomend seizoen verder aan kunnen sluiten. Als we het team de komende jaren bij elkaar houden, kunnen we snel weer de aansluiting vinden bij de top-3 van Nederland.”

Hoofdtrainer Wicher Diallo is bijzonder blij met deze twee aanwinsten: “Ik ben er trots op dat deze door Het Ravijn opgeleide speelsters weer terugkomen naar Nijverdal. Het zegt veel over de potentie in onze selectie, dat deze twee talentvolle spelers met ambitie er voor kiezen om weer in Nijverdal te gaan spelen. Noa en Luna zijn beide speelsters met veel schotkracht, Noa is een steeds dreigende midvoor en zij brengen ook weer de nodige extra ervaring in onze selectie.”

Noa de Vries
Noa de Vries

Bron: Het Ravijn

Beeld:
Wim Beunk Fotografie
LEES MEER OVER
1,955

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,378