Zes nieuwe speelsters UZSC

Eredivisie Dames
Zes nieuwe speelsters UZSC

Na het vertrek van Nerida Drewes en Kila van der Veen naar ZV de Zaan heeft UZSC maar liefst zes speelsters aangetrokken.  

Allereerst komt de 24-jarige Emma van Rossum terug naar de Krommerijn. Zij behaalde onlangs haar bachelor Computer Science en Psychologie aan de University of Hawai’i. Emma is een verdedigster en kan ook op de midvoorpositie goed uit de voeten. Recent ontving ze de Jack Bonham Award; de hoogste onderscheiding van University of Hawai’i voor een student-atleet. Daarnaast is ze genomineerd voor de National College of Athletic Association (NCAA) voor Women of the year.

Daarnaast komt Cynthia Mulder, zus van de coach Brigit. Zij verliet enkele jaren geleden Polar Bears om bij UC Berkeley te spelen en studeren. Het afgelopen jaar speelde ze voor de University of Nottingham. Het komende jaar gaat ze haar master graad genderstudies aan de Universiteit Utrecht behalen. 

Amber de Koeijer (18 jaar), begonnen bij Schuurman BZC uit Borculo en de overstap gemaakt naar Polar Bears, komt als midvoor over naar UZSC. Uit Duitsland komt de eveneens 18-jarige Marijke Kijlstra. Zij is speelster van de Duitse Nationale jeugd en komt naar Utrecht om aan de Universtiteit Utrecht scheikunde te gaan studeren. 

De Griekse Katerina Christodoulou Out (18 jaar), die tevens een Nederlands paspoort heeft (haar moeder is Nederlands), traint momenteel mee met Jong Oranje onder 20, die zich voorbereidt op het WK in Rio Major (Portugal). Ook zij heeft ervoor gekozen om in Utrecht te gaan studeren (Mondzorgkunde) en te gaan spelen bij UZSC. 

Tot slot komt Yara Maaskant (17) naar UZSC. Zij gaat ook in Utrecht studeren en maakt daarvoor de overstap van ZPB H&L Productions naar de club in de Domstad. 

Coaches Brigit Mulder en Beatrix Fulop zijn blij met deze aanwinsten en denken hiermee het komende jaar de stap naar de top-3 van de Eredivisie te kunnen maken.

Emma van Rossum
Emma van Rossum
Amber de Koeijer
Amber de Koeijer
Marijke Kijlstra
Marijke Kijlstra
Katerina Christodoulou
Katerina Christodoulou
Yara Maaskant
Yara Maaskant

Bron: UZSC

 

Beeld:
Cynthia Mulder
3,478

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,473