ZV De Zaan en Polar Bears naar finale

Eredivisie Dames
ZV De Zaan en Polar Bears naar finale

De dames van ZV De Zaan en Polar Bears strijden van 25 tot en met 27 maart om de landstitel. In de halve finale ontdeden zij zich in twee wedstrijden van Widex GZC Donk en UZSC.

ZV De Zaan liet er op vrijdag geen gras over groeien. Met een knallende 12-3 overwinning GZC Donk stonden zij al met één been in de finale en leek de return op zaterdag een formaliteit. Toch had de ploeg van Wouter Veer een dag later een stuk meer moeite met GZC Donk. In Gouda waren de doelpunten schaars: 3-4. Kahly Kruisinga opende namens de thuisploeg de score, waarna Maxine Schaap en Bente Rogge in de tweede periode ZV De Zaan op voorsprong zetten. In de derde periode dacht ZV De Zaan even een gaatje te slaan (wederom Schaap), maar Saskia Vos en Anouk Vermeulen brachten de ploeg van Ingrid Veenhuis alsnog naast ZV De Zaan. In de laatste periode scoorde Lieke Rogge vrij vlot de 3-4 en kon het nog alle kanten op. Haar treffer bleek echter het laatste vuurwerk van de avond.    

In de finale neemt ZV De Zaan het op tegen Polar Bears dat in twee duels afrekende met UZSC. Op vrijdag werd het in Ede 10-6 en een dag later werd UZSC ook in de Krommerijn verslagen: 8-13. Zowel Polar Bears als UZSC hadden voor deze wedstrijd een ‘oude vedette’ van stal gehaald. Bij Polar Bears stond Nienke Vermeer (net als vrijdag) weer op het wedstrijdformulier en bij UZSC maakte Leonie van der Molen voor het eerst dit seizoen haar opwachting in de hoofdmacht. Ondanks haar twee doelpunten mocht dat niet baten. Polar Bears had veel meer aanvallende kracht. In de laatste periode kon UZSC het tempo van Polar Bears dan ook niet meer bijhouden, waardoor de achterstand groeide tot vijf treffers.  

Eredivisie Dames

Play-offs halve finales

Vrijdag 11 maart

Polar Bears – UZSC: 10-6 (3-3, 3-1, 2-1, 2-1).
Polar Bears: Laura Schinkel 3, Nienke Vermeer 2, Fleurien Bosveld 1, Aniek Roekevisch 1, Feline Voordouw 1, Storm Willemsen 1, Nina van de Geijn 1.
UZSC: Lois den Ouden 2, Sam Jutte 1, Sterre Bijkerk 1, Hanna Hogervorst 1, Marijn Borst 1.

ZV De Zaan – Widex GZC Donk: 12-3 (3-2, 4-0, 4-1, 1-0).
ZV De Zaan: Sigrid Vleeshakker 4, Lieke Rogge 3, Takyiwa Sam 2, Jessie van der Kamp 1, Maxine Schaap 1, Emma Soffner 1.
GZC Donk: Kayly Kruisinga 1, Isabella van Toorn 1, Saskia Vos 1.  

Zaterdag 12 maart

UZSC – Polar Bears: 8-13 (3-5, 1-1, 4-4, 0-3).
UZSC: Sam Jutte 3, Leonie van der Molen 2, Lois den Ouden 2, Anne van Rossum 1.
Polar Bears: Lola Moolhuijzen 5, Storm Willemsen 3, Fleurien Bosveld 3, Laura Schinkel 1, Feline Voordouw 1.

Widex GZC Donk – ZV De Zaan: 3-4 (1-0, 0-2, 2-1, 0-1).
GZC Donk: Saskia Vos 1, Anouk Vermeulen 1, Kahly Kruisinga 1.
ZV De Zaan: Maxine Schaap 2, Lieke Rogge 1, Bente Rogge 1.

Beeld:
Nienke Vermeer scoorde vrijdag twee keer tegen UZSC (Orange Pictures)
1,786

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,485